Make-up Reviews

Review: Bobbi Brown Long-Wear Even Finish Foundation SPF15

Foundation is voor mij een onmisbaar product. De naam zegt het eigenlijk al, foundation (basis) legt voor mij echt de basis van mijn look. Zonder dit product zie ik er automatisch vermoeider, kaler en minder stralend uit. Ik heb al heel wat verschillende foundations uitgeprobeerd en heb natuurlijk wel een paar favorieten, maar ik ben altijd op zoek naar dé perfecte foundation. Onlangs was ik in De Bijenkorf en was ik eigenlijk van plan om bij MAC weer eens tussen de foundations te kijken. Onderweg liep ik langs de counter van Bobbi Brown en bedacht ik me dat ik daar nog nooit iets van had uitgeprobeerd. Ik heb me uitgebreid laten adviseren en kwam thuis met de Bobbi Brown Long-Wear Even Finish Foundation SPF15.

Review Bobbi Brown foundation - 3

Ik was op zoek naar een langhoudende foundation die niet te mat zou zijn, maar die wel goed bleef zitten. Bovendien wilde ik iets waardoor mijn huid er gewoon gezond uitziet, en niet een product dat mijn droge plekjes zou accentueren. Na wat overleggen kwam het meisje dat mij hielp met de Long-Wear Even Finish Foundation. Deze foundation belooft een medium tot volledige dekking, een gezonde natuurlijke finish en zou tot 12 uur blijven zitten. Zoals te verwachten is met een merk als Bobbi Brown is deze foundation niet heel goedkoop. Voor een verpakking van 30 ml betaal je €42,00.

Een groot voordeel van Bobbi Brown is dat er heel veel kleuren beschikbaar zijn. Met mijn lichte huid is het vaak ontzettend lastig om een geschikte kleur te vinden, omdat de lichtste tinten al vaak te donker zijn. Zo kan ik bijvoorbeeld al niet eens een foundation van Estée Lauder of Clinique dragen omdat daarvan de lichtste kleuren veel te donker zijn. Dat is gelukkig nu niet het geval! Sterker nog, ik heb van deze de één-na lichtste kleur, Porcelain. Voor een nog lichtere huid is er de kleur Albaster. Ook donkerdere tinten kunnen goed bij Bobbi Brown terecht, dus dat is zeker de moeite waard als je moeite hebt met het vinden van de juiste kleur.

Review Bobbi Brown foundation - 4

 

Ik weet dat jullie het prettig vinden als ik bij dit soort producten de ingrediënten vermeld, dus bij deze! Voor een foundation zijn de ingrediënten vrij gangbaar. Wat wel opvallend is, is de hoeveelheid lavendelolie die in dit product verwerkt zit. Op het label lijkt het nog wel mee te vallen, maar als je ‘m op je gezicht aanbrengt is de geur zeer aanwezig. Ik vind het niet zo’n probleem, maar als je slecht tegen sterke geuren kunt is deze foundation misschien niet zo geschikt.

De foundation bevat SPF 15, een factor die altijd mooi meegenomen is voor dagelijkse zonbescherming. Voor uitgebreie blootstelling aan de zon heb je uiteraard extra bescherming nodig, maar dit is een prima toevoeging.

Review Bobbi Brown foundation - 7

Het glazen flesje heeft een makkelijk pompje waarmee je goed kunt doseren. De foundation is vrij dik en lobbig. Daardoor kun je ‘m het beste aanbrengen met een stevige kwast, zoals deze van Zoeva of een andere bufferkwast. Met je vingers zou ik het niet proberen, ik denk niet dat je daar een mooi resultaat mee krijgt. Op Makeupalley wordt er behoorlijk geklaagd over de substantie, maar ik moet zeggen dat ik er niet al te veel problemen mee hebt. Zolang je ‘m met de juiste kwast uitwerkt, is er niks aan de hand.

Review Bobbi Brown foundation - 6

Review Bobbi Brown foundation - 8De dekking van de foundation is mooi. Ik zou het medium noemen, al kun je ‘m wel opbouwen als je er een extra laagje mee aanbrengt. Ik vind dat niet nodig, al dep ik nog wel wat extra met mijn kwast op plekken waar ik nog iets meer dekking wil. Dat is voor mij voldoende. Zoals altijd doe ik er nog wel wat concealer bij, maar dat heb ik uiteraard op bovenstaande foto’s niet gedaan.

De finish is inderdaad niet helemaal mat, maar eerder semi-mat. Niet glanzend, maar wel gezond! Bobbi Brown belooft trouwens dat deze foundation comfortabel op de huid aanvoelt. Ik ben het daar niet helemaal mee eens, want je voelt ‘m nog wel behoorlijk goed plakken. Dat is onvermijdelijk met zo’n dikke substantie en met wat poeder zo opgelost, maar het is wel het noemen waard

Review Bobbi Brown foundation - 9

En het resultaat met poeder, bronzer, blush en de rest van de bliksemse bende. Niet verkeerd! Dan is natuurlijk de grote hamvraag: hoe zit het met de houdbaarheid? Tja. Dat is een goeie. De houdbaarheid op zich is niet verkeerd. Hij blijft goed zitten en houdt het met gemak een hele dag uit. Wel gaat hij halverwege de dag ineens heel erg glimmen. Dat is raar, want daar heb ik normaal nooit last van. Ik heb wel een gecombineerde huid, maar de hoeveelheid glim rondom mijn T-zone is normaal vrij beperkt. Daardoor moet ik ‘m toch gaan bijpoederen gedurende de dag, iets waar ik niet echt zin in heb. Dit probleem ’tackel’ ik nu door er een beetje Instablur van The Body Shop onder te doen (een soort primer) en er nog wat extra losse poeder overheen aan te brengen (bovenop de poeder die ik al gebruik), maar dat zou natuurlijk niet echt nodig moeten zijn.

Review Bobbi Brown foundation - 2

Tja, ik weet niet goed wat ik van deze foundation moet vinden. Het dekking is mooi, de kleur is perfect en de finish op mijn huid is mooi. Daar staat echter wel tegenover dat hij halverwege de dag al snel gaat glimmen en dat de houdbaarheid niet zo spectaculair is als je van een foundation met zo’n naam zou verwachten. Daar komt ook nog eens bij dat het geen goedkoop product is en dat je dan toch wel wat mag verwachten. Ik zal deze foundation absoluut met plezier opmaken, maar ik weet nog niet of ik ‘m opnieuw ga kopen. Wellicht dat hij voor drogere huidtypes of voor mij in de winter (als mijn huid wat droger is) meer geschikt zal zijn. Voor nu is hij oké, maar niet wauw.

Bobbi Brown Long-Wear Even Finish Foundation SPF15

Prijs: €42,00
Inhoud: 30 ml
Waar te koop? Douglas

Dit vind je misschien ook leuk...

21 reacties

 1. Wat jammer dat hij halverwege de dag ineens zo gaat glimmen. Verder ziet hij er niet verkeerd uit. Mooie foto’s!

 2. Hij klinkt echt heel erg fijn! Behalve dat glimmen halverwege de dag. Wat gek dat je daar normaal nooit last van hebt en nu ineens wel!

 3. Ik vind Bobbi Brown echt een mooi merk en leuk dat je eens een foundation hiervan wilde proberen. Zo te horen is hij toch niet helemaal perfect voor je, kan me voorstellen dat als je erg gaat glimmen in de middag, je daar niet op zit te wachten met zo’n prijs. Verder vind ik de dekking wel erg mooi, inderdaad medium, maar wel natuurlijk :).

 4. Wat een fijne review heb je geschreven. Ik had namelijk heel veel van deze review verwacht, zeker voor de prijs. Jammer dat er lavendelolie in zit en dat hij halverwege de dag ging glimmen. Verder vind ook ik de dekking wel heel erg mooi. Toch had ik van Bobby Brown iets meer verwacht.

 5. Wat zonde zeg en het is zo duur!
  Ik zou nu ik dit art. gelezen heb dit zeker skippen en er 1 van een ander merk kopen 😉

  Fijn weekend Xoxo

 6. Goede review! Ik wil de stick nog eens proberen. Waarom heb je daar niet voor gekozen? (dan weet ik of ik het misschien toch niet moet doen

 7. Ik vind hem toch wel erg mooi bij je staan. Jammer dat hij halverwege de dag zo gaat glimmen..

 8. Wat een fijne en uitgebreide review, thanks! De prijskwaliteitsverhouding is zo te lezen niet helemaal in balans. Jammer, want van zo’n duur merk verwacht je toch wel het één en ander. Vervelend dat je ‘ie halverwege de middag gaat glimmen. Al vind ik de kleur wel mooi staan bij jouw eigen huidskleur.

 9. Heel uitgebreide review! Leuk!
  Ik vind hem heel mooi bij je staan. Dat glimmen is natuurlijk wel jammer, en zeker voor dat geld…

 10. Ik vind deze niet verkeerd! ♡

 11. Wat balen dat je huid er snel van gaat glimmen, dit is altijd zo’n afknapper voor een foundation!

 12. spijtig dat je er zo van gaat glimmen
  niet echt hetgeen je wilt uiteindelijk
  het eindresultaat is wel mooi 🙂

  liefs
  Karlien

 13. Jammer, van dat glimmen!

 14. Wat jammer van het glimmen hij staat je wel heel mooi

 15. Ik had verwacht dat deze dan toch een beter houdbaarheid zou hebben. Toch voor Bobbi Brown. Maar ze kunnen niet altijd in de roos schieten he. Ik vind het overigens wel jammer, toch omdat je er een flinke duit aan betaald.

 16. Mariska zegt:

  Fijne review! Jammer van de glim, dat is een no go en jammer van de lavendel. Ik skip em om die reden, want lavendel kan irriterend zijn. En bijpoederen…inderdaad geen zin in. De zoektocht naar de perfecte foundation gaat verder. Ik hoop dat de foundation van jetske ultee snel uitkomt!

 17. Ziet er mooi uit, alleen jammer van de glim-factor!

 18. Hij geeft echt een enorm mooi effect aan je huid. Wel jammer dat je ervan gaat glimmen doorheen de dag.

 19. Jammer dat je toch niet overtuigend tevreden bent, daar is het product echt te duur voor! 🙂
  Fijne, eerlijke review!

 20. Chichi zegt:

  Lavendelolie is erg irriterend,jammer dus dat dit in een dure foundation zit.

 21. WOW! Wat een verschil! Ik vind het niet verkeerd hoor 😉 X

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.