Make-up Reviews

Review: Catrice Gel Eye Liner Brush

Onlangs bracht Catrice enkele budget-vriendelijke gel eyeliners uit (deze zal ik op een ander moment reviewen) en daar hoort natuurlijk een kwastje bij! Tot voor kort waren deze kwastjes alleen te koop bij webshops of dure merken, maar in de ‘gewone’ winkels waren ze nergens te vinden. Gelukkig is daar nu verandering in gekomen en heeft ook Catrice een eyeliner-kwast met een zeer budget-vriendelijk prijskaartje. De vraag is uiteraard: is hij goed?

Het bijzondere aan dit kwastje is dat hij twee kanten heeft. Aan de ene kant zit een dun eyelinerkwastje en aan de andere kan een kwastje met schuin afgesneden haartjes. Zo’n combinatie-kwast heb ik nog nooit ergens gezien, maar ik vind het een geweldige uitvinding!

Ik gebruik het liefste de kant met het dunne kwastje. Ik gebruik mijn gel eyeliners al jaren met een vergelijkbaar kwastje en dat is voor mij de beste manier. Ik heb meerdere vergelijkbare kwastjes van onder andere MAC en Sephora, maar dit is op dit moment mijn favoriet! Dit kwastje doet het geweldig met gel eyeliners, maar ik vind ‘m ook fijn om een vloeibare eyeliner mee aan te brengen (in plaats van het kwastje dat er meestal aan vast zit), omdat ik dan lekker precies kan werken. De synthetische haren zijn stevig, maar ook weer soepel en zorgen er voor dat je een mooie ‘wing’ aan je eyeliner kan maken.

De schuine kant gebruik ik minder vaak (ik kán gewoon geen gel eyeliner met een schuin kwastje aanbrengen, het gaat altijd mis!), maar ik vind ‘m juist wel weer fijn wanneer ik oogschaduw als eyeliner gebruik. Ook gebruik ik ‘m af en toen om gel eyeliner langs mijn onderste wimperrand aan de brengen, want dan kan je ‘m er als het ware op ‘stempelen’. Er zijn ook ontzettend veel meiden die juist liever een schuin kwastje gebruiken bij eyeliners, dus ik denk dat de meesten van jullie hier wel mee uit de voeten kunnen.

Nadelen kan ik niet echt noemen, al vind ik het wel een beetje onhandig dat ik ‘m niet rechtop bij m’n andere kwasten in hun bakjes kan zetten. Wanneer ik dat doe staat hij op de haren van één van de kanten en dan blijft hij niet mooi meer. Dat is dus een beetje jammer, maar daar kan ik overheen zien omdat hij zo fijn is en ik leg ‘m gewoon neer.

Ik vind dit kwastje geweldig! Ik overweeg zelfs om er een paar extra in huis te halen zodat ik ze minder vaak schoon hoef te maken (dat kan gewoon met een watje me oogmakeup-remover). Dat zegt genoeg, nietwaar? Dit is een must-have bij de nieuwe Gel Eyliners van Catrice (of de prachtige nieuwe Gel Eyeliners van Essence), maar ze zijn ook ideaal in combinatie met een willekeurige vloeibare eyeliner. Een echte aanrader voor alle eyeliner-liefhebbers. Oh, en had ik de prijs al genoemd? €2,49,een koopje! Snel inslaan dus!

De Catrice Gel Eye Liner Brush kost €2,49 en is te koop bij Kruidvat.

23 Comments

 • Reply
  Aggie
  25 april 2011 at 19:33

  Oeh, ik heb hem wel gezien, maar dacht ach.. ik heb nu best veel kwasten, laat het nog maar even. Maar nu ik lees dat jij zo enthousiast erover bent ga ik toch twijfelen en ga ik hem misschien toch wel aanschaffen.
  Ik vind het ook een mooi kwastje :D.

 • Reply
  Kim
  25 april 2011 at 19:47

  Ik heb hem ook gezien maar hij leek me niet echt handig in gebruik

 • Reply
  miranda
  25 april 2011 at 19:52

  Oh lijkt me echt fijn 😀 Ik ben nu wel erg enthousiast geworden door je review;D

 • Reply
  Elien
  25 april 2011 at 20:04

  Da's echt een koopje 🙂 Maar ik heb al een liner kwastje (een schuine) dus ik ga hem niet kopen 🙂

 • Reply
  Lisa
  25 april 2011 at 20:07

  Bij de hema heb je ook zo'n schuin kwastje.
  Die is opzich wel goed.
  Ik had deze ook in mijn handen gehad, maar toch niet genomen.

 • Reply
  Jasmijn
  25 april 2011 at 20:09

  Kun je hem niet in dat hoesje doen en dan in je kwastenbakje zetten? Of is dat onhandig?

  • Reply
   Charlotte
   25 april 2011 at 20:23

   Dat zou zeker kunnen! Ach, ik vind het niet zo lastig, dus ik leg ‘m gewoon neer 🙂

 • Reply
  Frauke
  25 april 2011 at 20:19

  Klinkt goed^^ Ik denk dat ik 'm ga kopen 🙂

 • Reply
  supketchup
  25 april 2011 at 20:56

  Oh klinkt goed, ik gebruik nu een schilderpenseeltje om mijn gelliner mee aan te brengen haha!

 • Reply
  BeautyPolish
  25 april 2011 at 21:21

  Ik kan het zelf ook niet met zo'n schuin afgesneden kwastje, het liefst heb ik ook zo'n dun kwastje.. super werkt dat!

 • Reply
  Anne-Floortjee
  25 april 2011 at 21:40

  Ik hem hem ook! Ik zie op de ipad trouwens weer de oude lay-out..? Maakt niet uit, maar het viel me op!

 • Reply
  Charlotte
  25 april 2011 at 21:51

  Yep, dat was helaas even nodig. In de oude layout bleken veel fouten te zitten. Dat ben ik nu aan het oplossen en in de tussentijd staat weer eventjes de oude versie online!

 • Reply
  Silva
  25 april 2011 at 23:00

  Hij lijkt me heel fijn; en over dat in een bakje doen, kan je niet iets van een brush guard gebruiken/maken, zodat ie rechtop kan staan?

 • Reply
  portfoliovanfemke
  26 april 2011 at 09:53

  Deze lijkt mij erg fijn..

 • Reply
  lisa
  26 april 2011 at 14:03

  klinkt echt goed, in denk dat ik 'm ook ga halen!

 • Reply
  ccc
  26 april 2011 at 14:10

  aahh echt jammer dat deze lay/out er maar tijdelijk weer is, vind deze eht veel mooier dan je (eigenlijke)huidige!! maar dat had ik al laten weten haha :p

  • Reply
   Charlotte
   26 april 2011 at 14:12

   Haha, voorlopig blijft deze (de 'oude') weer eventjes. Ik denk dat ik deze gewoon ga aanpassen en iets rustiger maak, want ik vind deze toch nèt iets beter 😀

 • Reply
  femketje
  26 april 2011 at 16:22

  klinkt goed 😀

 • Reply
  Ester
  26 april 2011 at 20:04

  Ik zat al op deze review te wachten! Ik dacht al dat t aan mij lag dat ik niet echt overweg kon met de schuine kant. Verder vind ik t ook een heel fijn kwastje. Werkt idd heel precies!

 • Reply
  Mariel
  29 april 2011 at 17:29

  Lijkt me fijne kwast!

  • Reply
   Ellen
   1 mei 2011 at 19:34

   Na alle enthousiaste reviews heb ik het kwastje ook gekocht bij het Kruidvat (naast nog veeeeel meer tijdens de 50% korting actie) en ik vind dit kwastje fijner dan mijn MAC kwastje. Ik hoop er deze week nog een bij te kunnen kopen, maar niet iedere Kruidvat heeft een uitgebreid Catrice assortiment, helaas.

   • Reply
    Lia
    13 december 2011 at 22:46

    Hallo

    Ik heb hem vandaag gekocht.Ik vond het aantrekkelijk om het te kopen omdat het zo fijn uit ziet. Maar zelf nooit geweten wat een gel-eyliner was.Bleek ik ze ooit tijden gerucht gekocht te hebben en te gebruiken als oogschaduw en vond het een walgelijke troep.Maar nu snap ik waar hij voor dient…. Hihi.
    Maar ik ga het nu beide voor het eerst proberen.
    Zou jij mij kunnen uitleggen hoe het precies werkt de gel-eyliner en het kwarstje??
    Kan je ook deze kwarstjes gebruiken om oogpotlood uit te dunnen en/of oogpoeder??

 • Reply
  Cute as a Cupcake blog
  26 april 2012 at 20:35

  Ik gebruik nu het kwastje van Essence en die is schuin afgesneden. In het begin is dat wel even wennen, maar nu kan ik er wel goed mee werken. N
  Maar nu ik deze positieve review heb gelezen, wil ik deze misschien toch ook eens proberen!

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.