Budget Make-up Reviews

Review: Catrice Gel Eyeliner Waterproof

Een tijdje geleden baalde ik behoorlijk dat de fijne gel eyeliners van Essence en Catrice uit het assortiment waren gegaan en ik was naarstig op zoek naar een alternatief. De Gel Liner van Hema was best aardig en de Lasting Gel Eyeliner van Kiko was zelfs bijzonder prettig, maar ik bleef het jammer vinden dat er geen goede budget gel eyeliner meer te koop was in Nederland. Nu Catrice een deel van de schappen aan het uitbreiden is, is ook het assortiment uitgebreid. En tot mijn grote verrassing zat daar de nieuwe Gel Eyeliner Waterproof tussen. Die moest ik proberen!

Catrice gel eyeliner - 1

De Gel Eye Liner Waterproof is verkrijgbaar in één kleur (Black Jack With Jack Black, zwart dus) en kost €3,99. Je vind dit product niet bij alle verkooppunten van Kruidvat, maar wel bij de winkels die het extra grote schap hebben. Welke winkels dat zijn kun je hier op de site van Catrice vinden. Deze Gel Eye Liner lijkt trouwens echt heel erg op de oude variant die een tijdje geleden in het assortiment zat, en ik vermoed dat ze gewoon exact hetzelfde zijn.

Ik wil graag een gel eyeliner die goed intens zwart is, goed blijft zitten, soepel aanbrengt en ook nog een vriendelijk prijsje heeft. De afgelopen tijd heb ik gemerkt dat dat nog best een uitdaging is! De Lasting Gel Eyeliner van Kiko kwam behoorlijk goed in de buurt, maar had als nadeel dat hij iets te vloeibaar was en bovendien niet heel makkelijk verkrijgbaar is. Daarom hoopte ik dat deze van Catrice een beter alternatief zou kunnen zijn.

Catrice gel eyeliner - 3

De substantie van de Catrice Gel Eyeliner Waterproof is behoorlijk zacht en romig, eigenlijk precies zoals de oude versie was die een tijdje geleden uit het assortiment is gehaald. Hij is dikker dan bijvoorbeeld de variant van Kiko, maar hij is beduidend zachter dan de versie van Hema of de MAC Fluidline. Persoonlijk vind ik dat wel prettig, want zo’n dunne substantie zorgt ervoor dat je wat strakkere lijnen en mooiere wings kunt maken.

Catrice gel eyeliner - 5

Op bovenstaande foto heb ik de Catrice Wel Eye Liner Waterproof aangebracht met de Real Techniques Fine Liner Brush. Zoals je ziet is het resultaat mooi, al is het soms wel wat lastig om de lijn helemaal strak te krijgen. Gelukkig is de kleur van de eyeliner wel heel diepzwart, waardoor het er alsnog mooi uitziet. Over de houdbaarheid heb ik echt niks te klagen, want hij blijft een hele dag perfect zitten. Op de foto’s uit het artikel over de oogschaduwbasis van The Body Shop kun je het resultaat na een hele dag zien. Hij ziet er bijna uit alsof hij er net op zit, perfect dus! Helemaal waterproof kan ik hem niet noemen, maar watervast is hij zeker. Bovendien laat hij zich aan het einde van de dag weer makkelijk verwijderen met een micellaire reiniger, een reinigingsolie of een oogmake-up remover.

Catrice gel eyeliner - 2

Ik ben echt heel blij dat Catrice deze eyeliner weer in het asortiment heeft opgenomen. Ik vermoed dat dit dezelfde substantie is die er een paar jaar geleden ook al was, maar dat weet ik niet helemaal zeker. Het zou overigens nog wel heel erg leuk zijn als er ook nog wat andere kleuren aan het assortiment toegevoegd zouden worden. Wellicht dat dat in een volgende assortimentsupdate nog zal gebeuren? Voor nu is dit in elk geval een fijn product en een echte aanrader als je op zoek bent naar een goede gel eyeliner die ook nog eens lekker betaalbaar én makkelijk te krijgen is. Top!

De Catrice Gel Eye Liner Waterproof kost €3,99 en is verkrijgbaar bij de filialen van Kruidvat met een extra groot schap. Welke filialen dat zijn kun je hier op de site van Catrice vinden.

Meer artikelen over eyeliner lezen? Kijk hier voor alle artikelen over eyeliner op Pinky Polish!

34 Comments

 • Reply
  Amy
  29 september 2014 at 09:28

  Mijn MAC Blacktrack is helaas op dus ik denk dat ik deze maar eens een kans ga geven. Zeker het resultaat na 10 uur mag er best wel zijn!

 • Reply
  Daphne
  29 september 2014 at 09:41

  Ik was hier altijd al benieuwd naar, fijne review!

 • Reply
  Maaike
  29 september 2014 at 09:43

  Lijkt me een erg fijn product, na deze review gezien te hebben! 🙂

 • Reply
  chucky1012
  29 september 2014 at 09:46

  Dat ziet er goed uit en je hebt een mooie lijn gemaakt 😉

 • Reply
  Mariëlle
  29 september 2014 at 09:47

  Het ziet er heel erg goed uit op je oog! Ik vind deze manier van werken alleen niet zo handig, ik ben daar niet zo goed in haha!

 • Reply
  Eva
  29 september 2014 at 09:55

  Yesss zo blij dat hij terug is!

 • Reply
  Marloes
  29 september 2014 at 09:56

  Ik heb deze liner zelf ook en hij is inderdaad erg fijn! Goede review!

 • Reply
  Beautyjuf
  29 september 2014 at 10:09

  Meid, wat een prachtige ooglook heb je gemaakt! Ik vind de winged eyeliner goed geslaagd 🙂 Wat fijn dat de eyeliner weer terug is. Althans, dat vermoeden heb je 😉

 • Reply
  Kelly
  29 september 2014 at 10:22

  Ziet er super uit!

 • Reply
  BeautyReviewsNL
  29 september 2014 at 10:23

  Hele mooie ooglook!

 • Reply
  Fabienne
  29 september 2014 at 10:34

  Ziet er echt top uit! Ik heb nog nooit met gel eyeliner gewerkt, maar voor dit prijsje ga ik het zeker eens proberen.

 • Reply
  Manon
  29 september 2014 at 11:15

  Ik vind hem er echt heel erg goed uitzien!

 • Reply
  Dionne
  29 september 2014 at 11:23

  Hij ziet er goed uit!

 • Reply
  femketje
  29 september 2014 at 11:54

  nice 😀 ik vind ‘m netjes en strak gezet hoor!

 • Reply
  Sheling
  29 september 2014 at 12:04

  Klinkt goed en ziet er goed uit! Die van Maybelline was bij mij binnen twee weken kei hard geworden, dus deze zou ik wel willen proberen 😀

 • Reply
  Annelie
  29 september 2014 at 12:23

  Ziet er goed uit!!

 • Reply
  Amelie
  29 september 2014 at 12:50

  Ik zag hem van de week staan en ik was zo blij! Als mijn huidige op is weet ik het wel!

 • Reply
  Esmée
  29 september 2014 at 13:24

  Ziet er goed uit, ik hou van gel liner! En ook nog eens waterproof, top! X

 • Reply
  Nesrin Daily Cup of Bla Bla Bla
  29 september 2014 at 13:44

  Virgin eyeliner user hier. Wat grappig dat dit in een potje zit en je er apart een kwast/ penseel whatever voor nodig hebt.

 • Reply
  pamela
  29 september 2014 at 15:05

  Ik gebruik eigenlijk alleen vloeibare eyeliner. Gel eyeliner pak ik veel minder snel omdat het gewoon wat lastiger aanbrengt.

 • Reply
  Yvonne
  29 september 2014 at 16:26

  Ziet er mooi uit! Ik houd alleen zelf niet zo van eyeliner bij mezelf. Ik vind een oogpotlood wat zachter (dat ik dan weer fixeer en dus zachter maak met een donkere oogschaduw).

 • Reply
  Idhuna
  29 september 2014 at 16:33

  Ziet er goed uit! Fijne review!

 • Reply
  Elsbet | La Vie Pure
  29 september 2014 at 16:40

  Ziet er erg goed uit!

 • Reply
  Anne
  29 september 2014 at 17:37

  Even een kleine opmerking: op tablets en smartphones verschijnen je laatste artikels wel, maar op een laptop of computer niet…

 • Reply
  Karlien - Polished Cats
  29 september 2014 at 20:16

  oh heel mooi resultaat!
  mooie, diepe zwarte kleur

  liefs
  Karlien

 • Reply
  nenacecilia
  29 september 2014 at 21:50

  Heel mooi resultaat!

 • Reply
  Esmée
  29 september 2014 at 23:14

  Fijne review! Wat ben ik blij om te horen dat de houdbaarheid goed is, de kleur is inderdaad ook mooi zwart. Ben alleen nog niet zo goed in het aanbrengen van eyeliner met een kwastje, maar oefenen kan nooit kwaad. x

 • Reply
  Martina
  30 september 2014 at 09:56

  Ik zou sowieso graag de bruine eyeliner terug zien in het assortiment! Vind dit fijne liners

 • Reply
  Kiss & Make-up
  30 september 2014 at 11:53

  Klinkt heel goed, en zeker als je weet hoe goedkoop deze eyeliner is!

 • Reply
  Melissa
  30 september 2014 at 19:47

  Oh dat ziet er best goed uit zeg! Fijn dat ze een vervanger hebben toegevoegd aan het vernieuwde assortiment. Ik gebruik eigenlijk nóóit gelliner, ik ben helemaal verknocht aan vloeibare eyeliners. Het resultaat bij jou vind ik toch wel mooi, misschien toch maar ‘s proberen!

 • Reply
  Jente-Nudelipsticks
  10 oktober 2014 at 21:40

  Wauw, erg mooi!

 • Reply
  nynke
  16 oktober 2014 at 11:04

  ZEAU blij dat deze terug is!! thanks for the tip!

 • Reply
  Schawa
  5 november 2014 at 21:14

  Aaaahh ik ben zo blij dat deze weer terug is! Ik had de oude ervan en was echt teleurgesteld toen hij uit ‘t assortiment was gehaald. Ik ga morgen gelijk even kijken.

 • Reply
  Carola
  30 oktober 2017 at 20:01

  Ik gebruik deze ook altijd. Is de enige die bij mij goed blijft zitten met mijn lenzen. Heb allerlei al geprobeerd ook dure maar daar krijg ik zere ogen van of een waas op mijn lenzen. En ze blijven ook niet zitten. Ik baal echt dat ze niet meer bij het Kruidvat in Veenendaal te krijgen zijn. Ik hoop echt dat het weer komt potje is bijna leeg

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.