Budget Make-up Reviews

Review: Catrice Gel Eyeliner Waterproof

Een tijdje geleden baalde ik behoorlijk dat de fijne gel eyeliners van Essence en Catrice uit het assortiment waren gegaan en ik was naarstig op zoek naar een alternatief. De Gel Liner van Hema was best aardig en de Lasting Gel Eyeliner van Kiko was zelfs bijzonder prettig, maar ik bleef het jammer vinden dat er geen goede budget gel eyeliner meer te koop was in Nederland. Nu Catrice een deel van de schappen aan het uitbreiden is, is ook het assortiment uitgebreid. En tot mijn grote verrassing zat daar de nieuwe Gel Eyeliner Waterproof tussen. Die moest ik proberen!

Catrice gel eyeliner - 1

De Gel Eye Liner Waterproof is verkrijgbaar in één kleur (Black Jack With Jack Black, zwart dus) en kost €3,99. Je vind dit product niet bij alle verkooppunten van Kruidvat, maar wel bij de winkels die het extra grote schap hebben. Welke winkels dat zijn kun je hier op de site van Catrice vinden. Deze Gel Eye Liner lijkt trouwens echt heel erg op de oude variant die een tijdje geleden in het assortiment zat, en ik vermoed dat ze gewoon exact hetzelfde zijn.

Ik wil graag een gel eyeliner die goed intens zwart is, goed blijft zitten, soepel aanbrengt en ook nog een vriendelijk prijsje heeft. De afgelopen tijd heb ik gemerkt dat dat nog best een uitdaging is! De Lasting Gel Eyeliner van Kiko kwam behoorlijk goed in de buurt, maar had als nadeel dat hij iets te vloeibaar was en bovendien niet heel makkelijk verkrijgbaar is. Daarom hoopte ik dat deze van Catrice een beter alternatief zou kunnen zijn.

Catrice gel eyeliner - 3

De substantie van de Catrice Gel Eyeliner Waterproof is behoorlijk zacht en romig, eigenlijk precies zoals de oude versie was die een tijdje geleden uit het assortiment is gehaald. Hij is dikker dan bijvoorbeeld de variant van Kiko, maar hij is beduidend zachter dan de versie van Hema of de MAC Fluidline. Persoonlijk vind ik dat wel prettig, want zo’n dunne substantie zorgt ervoor dat je wat strakkere lijnen en mooiere wings kunt maken.

Catrice gel eyeliner - 5

Op bovenstaande foto heb ik de Catrice Wel Eye Liner Waterproof aangebracht met de Real Techniques Fine Liner Brush. Zoals je ziet is het resultaat mooi, al is het soms wel wat lastig om de lijn helemaal strak te krijgen. Gelukkig is de kleur van de eyeliner wel heel diepzwart, waardoor het er alsnog mooi uitziet. Over de houdbaarheid heb ik echt niks te klagen, want hij blijft een hele dag perfect zitten. Op de foto’s uit het artikel over de oogschaduwbasis van The Body Shop kun je het resultaat na een hele dag zien. Hij ziet er bijna uit alsof hij er net op zit, perfect dus! Helemaal waterproof kan ik hem niet noemen, maar watervast is hij zeker. Bovendien laat hij zich aan het einde van de dag weer makkelijk verwijderen met een micellaire reiniger, een reinigingsolie of een oogmake-up remover.

Catrice gel eyeliner - 2

Ik ben echt heel blij dat Catrice deze eyeliner weer in het asortiment heeft opgenomen. Ik vermoed dat dit dezelfde substantie is die er een paar jaar geleden ook al was, maar dat weet ik niet helemaal zeker. Het zou overigens nog wel heel erg leuk zijn als er ook nog wat andere kleuren aan het assortiment toegevoegd zouden worden. Wellicht dat dat in een volgende assortimentsupdate nog zal gebeuren? Voor nu is dit in elk geval een fijn product en een echte aanrader als je op zoek bent naar een goede gel eyeliner die ook nog eens lekker betaalbaar én makkelijk te krijgen is. Top!

De Catrice Gel Eye Liner Waterproof kost €3,99 en is verkrijgbaar bij de filialen van Kruidvat met een extra groot schap. Welke filialen dat zijn kun je hier op de site van Catrice vinden.

Meer artikelen over eyeliner lezen? Kijk hier voor alle artikelen over eyeliner op Pinky Polish!

Dit vind je misschien ook leuk...

34 reacties

 1. Mijn MAC Blacktrack is helaas op dus ik denk dat ik deze maar eens een kans ga geven. Zeker het resultaat na 10 uur mag er best wel zijn!

 2. Ik was hier altijd al benieuwd naar, fijne review!

 3. Lijkt me een erg fijn product, na deze review gezien te hebben! 🙂

 4. Dat ziet er goed uit en je hebt een mooie lijn gemaakt 😉

 5. Het ziet er heel erg goed uit op je oog! Ik vind deze manier van werken alleen niet zo handig, ik ben daar niet zo goed in haha!

 6. Yesss zo blij dat hij terug is!

 7. Ik heb deze liner zelf ook en hij is inderdaad erg fijn! Goede review!

 8. Meid, wat een prachtige ooglook heb je gemaakt! Ik vind de winged eyeliner goed geslaagd 🙂 Wat fijn dat de eyeliner weer terug is. Althans, dat vermoeden heb je 😉

 9. Ziet er super uit!

 10. Hele mooie ooglook!

 11. Ziet er echt top uit! Ik heb nog nooit met gel eyeliner gewerkt, maar voor dit prijsje ga ik het zeker eens proberen.

 12. Ik vind hem er echt heel erg goed uitzien!

 13. Hij ziet er goed uit!

 14. nice 😀 ik vind ‘m netjes en strak gezet hoor!

 15. Klinkt goed en ziet er goed uit! Die van Maybelline was bij mij binnen twee weken kei hard geworden, dus deze zou ik wel willen proberen 😀

 16. Ziet er goed uit!!

 17. Ik zag hem van de week staan en ik was zo blij! Als mijn huidige op is weet ik het wel!

 18. Ziet er goed uit, ik hou van gel liner! En ook nog eens waterproof, top! X

 19. Virgin eyeliner user hier. Wat grappig dat dit in een potje zit en je er apart een kwast/ penseel whatever voor nodig hebt.

 20. Ik gebruik eigenlijk alleen vloeibare eyeliner. Gel eyeliner pak ik veel minder snel omdat het gewoon wat lastiger aanbrengt.

 21. Ziet er mooi uit! Ik houd alleen zelf niet zo van eyeliner bij mezelf. Ik vind een oogpotlood wat zachter (dat ik dan weer fixeer en dus zachter maak met een donkere oogschaduw).

 22. Ziet er goed uit! Fijne review!

 23. Ziet er erg goed uit!

 24. Even een kleine opmerking: op tablets en smartphones verschijnen je laatste artikels wel, maar op een laptop of computer niet…

 25. oh heel mooi resultaat!
  mooie, diepe zwarte kleur

  liefs
  Karlien

 26. Heel mooi resultaat!

 27. Fijne review! Wat ben ik blij om te horen dat de houdbaarheid goed is, de kleur is inderdaad ook mooi zwart. Ben alleen nog niet zo goed in het aanbrengen van eyeliner met een kwastje, maar oefenen kan nooit kwaad. x

 28. Ik zou sowieso graag de bruine eyeliner terug zien in het assortiment! Vind dit fijne liners

 29. Klinkt heel goed, en zeker als je weet hoe goedkoop deze eyeliner is!

 30. Oh dat ziet er best goed uit zeg! Fijn dat ze een vervanger hebben toegevoegd aan het vernieuwde assortiment. Ik gebruik eigenlijk nóóit gelliner, ik ben helemaal verknocht aan vloeibare eyeliners. Het resultaat bij jou vind ik toch wel mooi, misschien toch maar ’s proberen!

 31. nynke zegt:

  ZEAU blij dat deze terug is!! thanks for the tip!

 32. Schawa zegt:

  Aaaahh ik ben zo blij dat deze weer terug is! Ik had de oude ervan en was echt teleurgesteld toen hij uit ’t assortiment was gehaald. Ik ga morgen gelijk even kijken.

 33. Carola zegt:

  Ik gebruik deze ook altijd. Is de enige die bij mij goed blijft zitten met mijn lenzen. Heb allerlei al geprobeerd ook dure maar daar krijg ik zere ogen van of een waas op mijn lenzen. En ze blijven ook niet zitten. Ik baal echt dat ze niet meer bij het Kruidvat in Veenendaal te krijgen zijn. Ik hoop echt dat het weer komt potje is bijna leeg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.