Make-up Reviews

REVIEW: Hourglass Ambient Lighting Powder – Dim Light

Soms heb je gewoon van die producten waar je in één klap dol op bent. Zo was ik direct enthousiast over mijn favoriete foundation en mijn favoriete eyeliner. Liefde op het eerste gezicht! Nu kan ik nog een Holy Grail product aan mijn lijstje toevoegen, namelijk de Hourglass Ambient Lighting Powder in de kleur Dim Light. Dit prachtige product was even een ribbetje uit mijn lijf, maar wat is hij fantastisch! En ik ga jullie vertellen waarom.

Hourglass Ambient Lighting Powder Dim Light - 4 van 10

De Ambient Lighting Powders van het merk Hourglass doken zo’n twee jaar geleden ineens op in de YouTube-wereld en ze werden veelal geprezen vanwege de prachtige glow die ze aan het gezicht geven. Ze worden veel gebruikt als highlighter of als setting powder onder de ogen, maar sommigen worden ook als bronzer of als finishing powder voor het hele gezicht gebruikt. Daarom komen ze een beetje in de buurt van de Mineralize Skin Finishes van MAC, maar eigenlijk zijn de poeders van Hourglass nog wel een tandje beter en mooier.

Hourglass Ambient Lighting Powder Dim Light - 6 van 10

Hourglass Ambient Lighting Powder Dim Light - 3 van 10

Ik kocht afgelopen november al het Hourglass Ambient Lighting Edit Palette, waar 6 versies van deze mooie poeders in zitten. Ik moet heel eerlijk toegeven dat ik ze lang niet allemaal gebruik, maar er zit één kleur in die perfect als finishing powder is, en dat is de kleur Dim Light. Toen ik vorige maand even voor mijn werk in Londen was besloot ik de fullsize versie van Dim Light te kopen. Ik twijfelde nog héél even vanwege de prijs (€50,00), maar ik vond dat ik het maar gewoon moest doen. En daar heb ik geen spijt van gehad!

Hourglass Ambient Lighting Powder Dim Light - 9 van 10

Dim Light lijkt op het eerste oog misschien een highlighter, maar dat is hij zeker niet. Hij heeft een zachte glans in zich, wat ervoor zorgt dat je huid er supernatuurlijk uitziet. Hij geeft je huid een zachte gloed, zoals je ook zou hebben als er ’s avonds heel zacht licht op je huid valt. Je hoeft totaal niet bang te zijn dat je er uit ziet als een discobal. Nee, het is echt de ultieme poeder voor een ultra natuurlijke look. Bovendien geeft hij mijn huid een piepklein beetje kleur. Zoals jullie wellicht wel weten heb ik een zeer lichte huid en als ik hem aanbreng lijkt hij eerst een tintje te donker (zoals je ook op bovenstaande swatch kunt zien), maar even later versmelt hij perfect en is hij niet meer te zien. Geen idee hoe, maar het resultaat is ontzettend mooi.

Hourglass Ambient Lighting Powder Dim Light - 7 van 10

met foundation en concealer, zonder poeder

Hourglass Ambient Lighting Powder Dim Light - 8 van 10

met de Hourglass Ambient Lighting Powder Dim Light

Ik was altijd dol op een zeer mat effect, maar de laatste tijd zie ik er nogal vermoeid uit, dus kan ik wel wat extra hulp gebruiken. Sinds ik deze poeder gebruik krijg ik zoveel complimenten dat ik er goed uit zie! En ik weet eigenlijk wel heel zeker dat het door dit product komt. Ik gebruik hem nu altijd over mijn favoriete foundation heen (die is vrij mat) en deze poeder geeft echt de perfecte finishing touch voor de perfecte look. Bovendien blijft hij de hele dag perfect zitten zonder extra te glimmen of te vervagen.

Hourglass Ambient Lighting Powder Dim Light - 10 van 10

Essence Pure Nude Powder Nude Ivory | Hourglass Ambient Lighting Powder Dim Light | MAC Mineralize Skinfinish Natural Light

Om het verschil nog eens goed te bekijken heb ik hem nog eens vergeleken en afgewisseld met de MAC Mineralize Skinfinish Natural en de Essence Pure Nude Powder, want die geven ook een beetje een gloed. Maar eerlijk is eerlijk, ze halen het gewoon niet bij die van Hourglass. In vergelijking met Hourglass is de MAC MSFN véél matter en laat de Essence Pure Nude Powder me er halverwege de dag uitzien als een discobal omdat hij extra gaat glimmen. Nee, dat is niet mijn look.

Hourglass Ambient Lighting Powder Dim Light - 2 van 10

Er zijn maar weinig luxe producten die ik de hoge prijs echt waard vind, maar de Hourglass Ambient Lighting Powder Dim Light maakt de hype helemaal waar. Dit is gewoon echt een prachtig product dat voor mij zo’n gigantisch verschil maakt! Ik denk dat ik mijn andere poeders wel weg kan doen, want die heb ik sinds ik deze heb eigenlijk niet meer aangeraakt. Naast de prijs is een ander nadeel dat hij niet in Nederland verkrijgbaar is, maar hij is wel te bestellen bij onder andere Net-A-Porter of Space NK. Ach, en anders heb je een héél goed excuus om in Londen even bij Liberty of Space NK langs te gaan. Niet heel handig, maar voor zo’n fijn product doe ik graag wat extra moeite. Het moge duidelijk zijn, dit is een aanrader!

Hourglass Ambient Lighting Powder Dim Light – ±€50,00 (10 gram)
Net-A-Porter | Space NK | Liberty

Meer Pinky Polish? Neem ook een kijkje op YouTube, Twitter of Instagram!

Dit vind je misschien ook leuk...

16 reacties

 1. Zo mooi!
  Het staat je goed.

  Xoxo

 2. Dit is echt een pareltje. De verpakking van producten van Hourglass zijn altijd zo prachtig, net zoals de producten. Ik zou ook nog eens heel graag één van de producten van dit mooie merk aanschaffen. Resultaat staat je echt heel mooi :-).

 3. Soms moet je inderdaad gewoon even niet naar de prijs kijken en jezelf verwennen ;)! Wat een prachtig product, hij staat je heel erg mooi!

 4. Wauw, deze staat je echt goed. Het is net alsof je gezicht net dat ietsje mooie gephotoshopt is

 5. Wat fijn dat het je zo blij maakt, zeker gezien de prijs. Mooi effect 🙂

 6. Wauw, wat een prachtig product!

 7. die is zoooo gorgeous 😀

 8. Wauw deze staat op mijn wishlist <3

 9. Jaaaa deze heb ik ook, gebruik ‘m elke dag en gewoon lekker over m’n hele gezicht! xx

 10. Heel mooi!

 11. Wauw die glans! Echt ontzettend mooi!

 12. Wouw wat een mooi product zeg, als ik naar het buitenland ga sla ik het zeker in want een prachtig effect. Liefs soraya

 13. Wauw het effect is heel erg mooi!!! Subtiel en natuurlijk maar overduidelijk!

 14. Prachtig! Deze staat op mijn verlanglijstje 🙂

 15. Ik vind hem echt heel erg mooi, maar die prijs auww.

 16. Wauw hij is echt mooi zeg! Ik verbaasde me wel over het feit dat ‘ie er op je arm veel donkerder uitziet dan in de verpakking.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.