Huidverzorging Reviews

Review: La Roche-Posay Hydreane Legere

In mijn favorieten van Augustus zagen jullie al de Hydreane Legere dagcrème van La Roche-Posay voorbij komen. Ik heb hem nu iets meer dan een maand, dus het leek mij een mooi moment om er een review over te schrijven.

Mijn huid reageert soms nogal heftig op bepaalde omstandigheden. Wanneer ik veel last heb van stress of ongezonde dingen eet, wordt mijn huid onrustig en zit ik binnen no-time onder vervelende puistjes. Anderhalve maand geleden was het weer zover, en ik wist eigenlijk niet meer wat ik met mijn huid aanmoest. Ik besloot mijn huidverzorging aan te passen om de boel weer een beetje tot rust te brengen. Ik heb geen last van een gevoelige huid, maar producten die geschikt zijn voor dat huidtype zijn vaak extra mild. Daarom leken de producten van La Roche-Posay, een merk speciaal gericht op de gevoelige huid, perfect om mijn huidprobleem aan te pakken.

La Roche-Posay wordt alleen bij apothekers verkocht, dus ik ging naar de apotheek in de DA in de Leidsestraat voor advies. Daar werd mijn Hydreane Legere aangeraden, een crème voor een gevoelige normale/gecombineerde huid, perfect voor mijn huidtype. Eén van de dingen waar La Roche-Posay om bekend staat is het gebruik van thermaal water. Dat zou de huid extra hydrateren, verzachten en tot rust brengen. Om eerlijk te zijn geloof ik daar niet echt in (water is toch water?), dus ik was een beetje sceptisch.

Laten we beginnen bij de verpakking. De crème zit in een tube, en daar krijgt hij van mij major bonuspunten voor. Ik begin steeds meer een hekel te krijgen aan crèmes in potjes. Een tube is veel hygiënischer en de ingrediënten van het product blijven langer werkzaam doordat ze minder blootgesteld worden aan de lucht. Wat mij betreft mag alles in een tube! Ook kan je ‘m goed neerzetten waardoor je makkelijk de laatste restjes eruit kan halen. Het desgin is een beetje saai, maar past wel goed bij de apothekers-uitstraling van het merk. De tube bevat 40 ml en ik betaalde €9,95 voor deze crème. De hoeveelheid crème die je voor deze prijs krijgt is absoluut netjes.

De structuur van de crème verraste mij een beetje, want hij is vrij dik. Wat me wel opvalt is dat hij ontzettend snel intrekt, sneller dan de meeste crèmes. Ik heb niet het gevoel dat mijn huid de crème ‘opslurpt’, maar hij wordt goed opgenomen. Mijn huid voelt zacht en gevoed aan, heerlijk! Ik heb geen last van een vettig laagje of een droog gevoel, maar gewoon een gezonde huid.

De crème heeft een zachte geur, en toen ik later de ingrediëntenlijst bekeek kwam ik helemaal onderaan de lijst ‘parfum’ tegen. Dat viel mij een beetje tegen, want een gevoelige huid kan vrij heftig op geurstoffen reageren, dus waarom zou je er parfum instoppen? Het feit dat het onderaan de lijst staat betekent wel dat er ontzettend weinig van het ingrediënt inzit, maar het is toch een beetje jammer. Ook vind ik het jammer dat er geen zonnefactor inzit, maar ook op die ingrediënten kan een gevoelige huid reageren. Wel wordt duidelijk op de verpakking vermeld dat het product geen parabenen (conserveringsmiddelen) bevat, dus dat is weer een pluspuntje.

Het belangrijkste aspect van deze crème is natuurlijk de werking. Ik kan jullie vertellen dat ik daar erg tevreden over ben! Zoals ik al zei voelde mijn huid na het gebruik van de crème gezond en gevoed aan. Al snel werd de roodheid in mijn gezicht verminderd en kwam mijn velletje langzaam tot rust. Het is geen wondercrème, maar wel een prettige basis-crème. Ik kreeg geen extra puistjes van deze crème, dus dat is fijn. Hij heeft goed geholpen mijn huid in balans te brengen, waardoor de vervelende plekken langzaam verdwenen. Ik gebruik hem voornamelijk als dagcrème, maar af en toe ook als nachtcrème.

Voor €9,95 is dit echt een aanrader. Het is een prettige basiscrème die voor veel meiden geschikt zal zijn. Zeker nu het wat kouder wordt en je huid wat meer voeding nodig heeft is dit een fijn product voor dames met een gecombineerde huid.  Hij voelt prettig aan op de huid en brengt de huid tot rust. De enige nadelen vind ik de afwezigheid van een zonnefilter en de aanwezigheid van parfum, maar als je dat geen probleem vindt is deze crème absoluut wat voor jou!

La Roche-Posay is verkrijgbaar bij de apotheek. Voor meer informatie en verkooppunten kan je terecht op de website van La Roche-Posay.

Dit vind je misschien ook leuk...

9 reacties

 1. Ik ken di tmerk helemaal niet, bij onze apotheek verkopen ze het helaas ook niet

 2. Ik vind La Roche-Posay een heel fijn merk met hele prettige producten speciaal voor de probleemhuid.

  In de meeste gezichtsproducten zit wel een zonnefilter, behalve dan net in deze.

  Groetjes, Renske

  P.s. De Iso-urea, een soort bodylotion, is zo heerlijk om te smeren én ruikt ook nog eens heel prettig!

 3. Hydreane creme is een van de "nieuwere" producten van LRP, het is een combinatie tussen toleriane en hydraphase, vandaar dat ie wat dikker is ook. Wat betekend dat het idd je huid moet kalmeren => neemt rooie vlekjes weg, en goed hydrateert. Als je sneller acne krijgt hadden ze je beter Effaclar voor de nacht kunnen geven en deze voor overdag. ( LRP kent geen dag of nacht verpakkingen, alles zit gewoon in 1 tube, al kun je wel zelf voor de nacht hetgeen gebruiken daar waar je je het meest aan stoort omdat je huid in alle staat aan het herstellen is ) En!!! het was wel erg lekker geweest als je een vernevel flacon/spuitbusje had meegekregen, helemaal voor de snel reagerende/roodwordende huid. Hydraphase heeft trouwens wel XL /UV en die ruikt erg lekker naar meloen 🙂 Sinds ik dit merk moet verkopen in de apotheek ben ik er helemaal verliefd op!!

 4. La Roche Posay is fijn! Heb er ook al dingen van gehad 🙂

 5. Dit lijkt me echt een hele fijne creme!

 6. Leuk! Ik heb nog nauwelijks iets van dit merk gehad (alleen een tonic), maar heb er vaker goede dingen over gehoord.

 7. klinkt superfijn! Die wil ik ook is proberen!!

 8. Bedankt voor je review! Klinkt goed voor mij 😉

 9. Ria zegt:

  Hoi ik kwam via Google op jouw review.
  Is deze creme ook geschikt voor een oudere huid, weet jij dat?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.