Nagellak Reviews

Review: Essence Nail Art Stampy Polish

Vanochtend had ik weer eens zin om met mijn Konad-spulletjes aan de slag te gaan. In plaats van zoals gewoonlijk de Konad Special Polish te gebruiken om mee te stempelen, besloot ik één van de nieuwe Essence Stampy Polishes te gebruiken. Jullie zagen de Essence Stampy Polishes al voorbij komen in mijn shoplog, maar ik had ze nog steeds niet getest.

Ongeveer anderhalf jaar geleden begonnen nagellakliefhebbers het stempelsysteem van Konad te ontdekken. Het was natuurlijk slechts een kwestie van tijd tot een budget-merk met een goedkoper alternatief kwam. Essence speelde slim op deze trend in en bracht de Nail Art Stampy Set uit, een vergelijkbaar iets als Konad. Waar ze op dat moment niet aan dachten was dat je niet met elke nagellak kan stempelen. Konad heeft de Special Polishes, die extra gepigmenteerd zijn en snel drogen, waardoor ze geschikt zijn om mee te stempelen. Essence had geen dergelijk product in het assortiment, dus was het lastig om de Nail Art Stampy Set te gebruiken. Gelukkig heeft Essence eindelijk gehoor gegeven aan de verzoekjes en hebben ze onlangs twee Stampy Polishes uitgebracht. Helaas zijn er (voorlopig) slechts twee kleuren beschikbaar, namelijk zwart en wit. Let op! Deze nagellakken zijn alleen geschikt om mee te stempelen, en niet om je gehele nagels mee te lakken.

Om deze lakjes te testen heb ik gebruik gemaakt van mijn Konad-set. Ik heb de Essence Stampy Set wel in huis, maar om eerlijk te zijn vind ik ‘m niet zo prettig werken en grijp ik altijd naar mijn Konad-spulletjes. Ik besloot het ‘netkous’-design van de Konad Imageplate M57 te stempelen over Essie Playa Del Platinum. Het leek me wel leuk om een contrasterende kleur te gebruiken, dus koos ik voor de zwarte Stampy Polish.

Ik begon met mijn linkerhand en dit was het resultaat:

Niet echt mooi hè? Ik heb het gevoel dat de lak te snel droogt, en daardoor pakt hij niet altijd goed, vandaar de kale plekken. De smudge op mijn ringvinger komt waarschijnlijk doordat de lak bij het stempelen ging glijden.

Op mijn rechterhand ging het beter:

Dit is ietsje beter, waarschijnlijk doordat ik beter wist hoe ik met de Stampy Polish om moest gaan. Toch heb ik het idee dat ik met de Konad Special Polish een mooier resultaat krijg. Die is namelijk wat meer handelbaar en werkt fijner.

Ook heb ik de witte lak getest. Ik wilde goed kijken hoe gepigmenteerd hij was, dus heb ik hem over Essence Flashy Pink gebruikt:

Dat ziet er wel goed uit! Ik heb ook het idee dat de witte Stampy Polish net even wat prettiger werkt. Ook heb ik er twee kleine designs mee gemaakt en ook dat ging prima. Ik denk dat de Essence Stampy Polishes ook meer geschikt zijn voor kleine ontwerpjes dan voor full-nail designs.

Ik ben blij dat Essence eindelijk stempellakken heeft uitgebracht. Ze werken prima met kleine designs, maar bij grote afbeeldingen moet je heel voorzichtig zijn en snel werken. Ze drogen ontzettend snel, dus kijk uit! De witte lak vind ik iets beter dan de zwarte, maar met kleine plaatjes zal je geen verschil merken. Op zich prima dus! Ik vind het wel jammer dat er maar twee kleuren zijn uitgebracht. Wat meer variatie had geen kwaad gekund. Voor €1,99 per stuk is dit een prima budget-proof alternatief voor Konad Special Polishes, maar ik moet eerlijk zeggen dat ik de Konad-lakjes toch fijner vindt.

De Essence Stampy Polishes kosten €1,49 per stuk en zijn één van de nieuwste toevoegingen aan het Essence Nail Art-assortiment. Ze zijnverkrijgbaar bij grotere filialen van Kruidvat waar een extra Essence-schap is. Ik kocht mijn Stampy Polishes bij de Kruidvat aan de Reguliersbreestraat in Amsterdam.

Dit vind je misschien ook leuk...

17 reacties

 1. dat roze met wit vind ik leuk!

 2. Die roze is echt leuk! Met een beetje oefening wordt het toch nog best mooi 😀

 3. Lotte zegt:

  Wat vind jij ervan, zou je gewoon je lakjes die je hebt moeten gebruiken of toch echt die speciale lakjes? Ik heb namelijk wel het essence stampy setje 🙂 en geen konad 😉

 4. ziet er wel echt leuk uit zeg!

 5. Wat leuk!!!! Alhoewel ik ook benieuwd ben naar Konad nu je zegt dat ze leuker zijn…

  Zo'n Essence ding wilde ik allang hebben, maar elke keer zijn ze uitverkocht. Populair…

 6. Die witte is echt mooi gelukt! Maar ik stempel nooit dus koop ik ze ook niet 🙂

 7. Handig een review hierover 😀

 8. Ik heb precies hetzelfde met de zwarte! De witte is verder prima!

  Bij de Kruidvat in Groningen kostten deze lakjes 1,49 💡

  1. Je heb helemaal gelijk! Ik had 1,99 in m'n hoofd… Ik pas het aan!

 9. jammer van die zwarte, witte is wel mooier, maar heb al zwart en wit van konad, dus blijf daar wel bij 🙂

 10. vind konad eigenlijk ook tegenvallen. het moet makkelijk zijn, maar je moet echt wel pro zijn wil t mooi worden

 11. Hoe maak jij die mooie figuurtjes? En met welk merk?

  Ik krijg voor sinterklaar 80 nail art potjes -weet niet welk merk- maar ik wil dus ook zo mooi kunnen werken als jij!

  1. Zoek maar eens op Konad (bijv. op YouTube), dan kom je vanalles tegen. Daarmee kan je de meest mooie ontwerpen maken.

 12. Floor zegt:

  1499 euro ?! kleine typfout, grote gevolgen ?! 😛

  1. Whoeps, dat had een komma moeten zijn! Heb het aangepast 🙂

 13. Lisaa zegt:

  van waar kan je Essence Nail Art Stampy Set kopen??

 14. Lisanne zegt:

  Ik heb een setje van Konad, ik moet wel zeggen dat je een heeeeel erg verschil in kwaliteit ziet. Met konad moet je echt zelf de nagellak er uiteindelijk afhalen, want vanzelf gebeurd dat niey, zo goed blijft dag zitten! Heb ook gezien dat ze bij de acton nu zulke setjes verkopen met een nagellakje voor maar 99 cent

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.