Make-up Reviews

Review: MAC Emancipation Lipglass (Wonder Woman)

Ik was eigenlijk niet van plan om één van de Wonder Woman-lipglossjes te kopen, maar nadat ik mijn andere spulletjes had afgerekend bleef de Lipglass in de kleur Emancipation toch een beetje aan mij knagen. Ik besloot ‘m nog even snel uit te proberen en ik was meteen om. Hij stond zo mooi! Tja, en ook deze lipgloss ging met mij mee naar huis.

Net als de Blush Duo’s (zie hier mijn review) zijn ook de lipglossjes uit deze collectie in supersize-formaat. Op bovenstaande foto heb ik het normale maatje vergeleken met de mega-versie. De inhoud verschilt dan ook flink: de normale Lipglasses bevatten 4,8 gram, maar de supersized Lipglass heeft een inhoud van maar liefst 10,5 gram!

Niet alleen de verpakking is groot, maar ook de applicator van de lipglass heeft een make-over gekregen. Ik moet eerlijk zeggen dat ik de grote applicator niet echt handig vind, omdat er al snel teveel lipgloss aan het kwastje zit. Ook is het lastig om de grote applicator uit de verpakking te halen. Doe het rustig en met beleid, want anders schiet hij er opeens uit! Toch vind ik het formaat wel erg komisch. Zeg nou eens eerlijk, heb jij ooit zo’n grote lipgloss gezien?

mijn kale lippen

met MAC Emancipation Lipglass

Ook van deze kleur ben ik groot fan. MAC omschrijft deze kleur als ‘pale natural pink‘, maar ik vind ‘m soms een klein beetje naar perzik neigen. Hij past wel in het rijtje van Marquise D’, de lipstick waar ik eerder een review over schreef. Als je die mooi vindt, dan is deze lipgloss zeker iets voor jou. Ik denk trouwens dat een combinatie van Marquise D’ en deze lipgloss ook erg mooi kan zijn!

De pigmentatie van Emancipation is voor een lipgloss vrij sterk en hij is (mede dankzij het parelmoer-achtige effect) vrij dekkend. De MAC Lipglasses zijn over het algemeen vrij plakkerig, dus houd daar rekening mee. Doordat deze lipgloss zo plakkerig is blijft hij wel erg lang zitten, dus dat is een groot pluspunt.

Het komt zelden voor dat ik een lipproduct opmaak, maar ik denk dat ik deze veel ga gebruiken, dus het komt goed uit dat het een jumbo-versie is. Wederom is ook dit een aanrader uit de MAC Wonder Woman-collectie. Ik heb overigens opgevangen dat hij bij sommige verkooppunten zelfs al is uitverkocht, dus wees er snel bij!

MAC Emancipation Lipglass kost €20,50 en maakt deel uit van de tijdelijke Wonder Woman-collectie. Dit product is Limited Edition en dus beperkt verkrijgbaar.

Dit vind je misschien ook leuk...

14 reacties

 1. Ik heb hem ook gekocht! Hij dekt echt heel goed op mijn vrij gepigmenteerde lippen <3 Hij staat je erg mooi inderdaad!

 2. Hij staat je echt supergoed! Ik vind zo'n grote verpakking er wel grappig uitzien ^^

 3. nurchamiel zegt:

  Ziet er goed uit!

 4. De kleur staat je erg mooi! Ik vind alleen al de printjes zo leuk dat ik ze allemaal wil hebben!

 5. hmmm net als bij de lippenstift vind ik je natuurlijke kleur toch wel het mooist… daar zouden ze een gloss mee moeten maken 😛

 6. Melissa zegt:

  Ik vond hem mooi maar zo op het eerste zicht vond ik hem op de lipgloss van Cruella lijken. Vond het dan ook grappig om te zien dat je hem hiernaast legde. Maar lijken ze nu eig op elkaar?

 7. joel zegt:

  Ik heb al je artikels over Mac ww collectie gelezen, en ik reageer alleen maar even hier (a) Wat een prachtige producten, zeg. Ze staan je stuk voor stuk heel erg goed ook. Ik heb echt pech dat hier geen MAC in de buurt is 🙁

 8. Mooie lipglass! Ik ga denk ik de lippenstift kopen.

 9. Erg mooi kleurtje weer!

 10. Is echt zo'n mooie kleur!!

 11. brennie013 zegt:

  Erg mooi en zo grappig dat ie zo groot is!

 12. Mooie kleur en wat grappig dat ie zo groot is!

 13. Die grote lipglassen van WW collectie intrigeren me, maar ik vind hem niet zo mooi staan bij jouw bleke huid. Ik heb zelf ook een bleke huid, dus vandaar 😉

 14. Lovethatmakeup zegt:

  Mooi kleurtje, staat je heel goed!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.