Huidverzorging Reviews

Review: The Body Shop Aloe Soothing Day + Night Cream

Ik zat met het idee in mijn hoofd om een artikel te maken over mijn favoriete dagcrèmes, maar ik bedacht me toen dat ik nog nooit een echte review over mijn favorieten van dit moment had geschreven! Tja, dat kan natuurlijk niet. De Aloe Soothing Day Cream en Aloe Soothing Night Cream van The Body Shop mogen namelijk sinds vorig jaar niet meer in mijn badkamer ontbreken. Deze crèmes lijken misschien niet zo indrukwekkend, maar ze zijn fantastisch. Waarom? Dat ga ik jullie vertellen!

The Body Shop Aloe Day Night Cream - 6 van 8

De Aloe-serie van The Body Shop schijnt één van de beste lijnen voor de gevoelige huid te zijn, aangezien er géén parfum, kleurstoffen of alcohol in de producten gebruikt wordt. Hartstikke fijn natuurlijk! Ik vond de Aloe-serie altijd een beetje saai (tja, sorry!), maar ik nam een keer tijdens een korte vakantie een paar proefjes van de producten mee. Ik was vervolgens verbaasd over hoe goed mijn huid er uitzag, het was zo’n verschil! Ik heb meteen bij terugkomst de full-size items aangeschaft en heb die inmiddels met veel plezier helemaal opgemaakt. Ik heb vrijwel alle producten uit de Aloe-serie van The Body Shop geprobeerd, maar deze review gaat specifiek over de dag- en nachtcrème uit deze lijn.

The Body Shop Aloe Soothing Day Cream

The Body Shop Aloe Day Night Cream - 2 van 8

De Aloe Soothing Day Cream (€17,00 – 50 ml) is een vrij stevige crème die vooral geschikt is voor de ietwat gecombineerde tot droge huid. De substantie is wat dikkig, maar smeert makkelijk uit en trekt snel in. Nadat ik deze dagcrème heb aangebracht ziet mijn huid er al snel een stuk rustiger uit, dus dat is mooi meegenomen.

The Body Shop Aloe Day Night Cream - 8 van 8

Ingrediënten
Aqua/Water/Eau (Solvent/Diluent), Isononyl Isononanoate (Emollient/Skin Conditioner), Glycerin (Humectant), Pentylene Glycol (Solvent), Cyclopentasiloxane (Skin-Conditioning Agent/Emollient), Butylene Glycol (Humectant), Cetearyl Alcohol (Emulsifier), Myristyl Myristate (Emollient), Sesamum Indicum Seed Oil/Sesamum Indicum (Sesame) Seed Oil (Emollient), Cyclohexasiloxane (Conditioning Agent), Cetyl Alcohol (Emulsifier), Myristyl Alcohol (Emulsifier/Emollient), Palmitic Acid (Surfactant), Stearic Acid (Emulsifier), Cetearyl Glucoside (Surfactant), Aloe Barbadensis Leaf Juice (Skin Conditioning Agent), Myristyl Glucoside (Surfactant/Cleansing Agent), Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer (Stabiliser/Viscosity Modifier), Bisabolol (Skin Soothing Agent), Xanthan Gum (Viscosity Modifier), Avena Sativa Kernel Extract/Avena Sativa (Oat) Kernel Extract (Antioxidant).

De ingrediënten van deze crème zijn behoorlijk interessant! Ik zal eerlijk zijn, toen ik begon met het gebruiken van deze producten was de substantie iets anders. In plaats van water werd er voornamelijk aloë vera-sap gebruikt, maar de crème is een tijdje geleden vernieuwd en de substantie is iets veranderd (hetzelfde geldt voor de nachtcrème uit deze serie). Ik was bang dat hij erop achteruit zou gaan, maar mijn huid is er nog net zo blij mee! De hoeveelheid aloë vera lijkt iets verminderd te zijn (hij staat nu pas na 2/3e van de lijst, maar ik heb wel begrepen dat er een meer geconcentreerde vorm van aloë vera wordt gebruikt. Daarnaast zit er dus geen parfum in dit product en is hij tevens vrij van andere irriterende stoffen zoals essentiële oliën. Het is geen extreem geavanceerde formule, maar juist dat basic-achtige maakt hem erg fijn.

The Body Shop Aloe Day Night Cream - 3 van 8

Van alle dagcrèmes uit mijn collectie is dit zonder twijfel de fijnste. De substantie is namelijk perfect voor mijn huid, ook in combinatie met verschillende serums en andere aanvullende producten. Ik heb een ietwat droge gecombineerde huid die gevoelig is voor puistjes, en met deze crème heb ik daar totaal geen last van. Mijn huid is in balans, voelt goed aan en puistjes zijn nergens te bekennen. Ook als ik deze in combinatie met een SPF gebruik gaat het prima, omdat de substantie van de dagcrème verrassend licht is en snel intrekt.

The Body Shop Aloe Soothing Night Cream

The Body Shop Aloe Day Night Cream - 4 van 8

De Aloe Soothing Night Cream (€19,00 – 50 ml) is een andere favoriet van mij, ook wederom omdat hij vrij basic is. Ik vind het belangrijk dat mijn huid ’s ochtends als ik wakker wordt er fris en stralend uitziet, maar veel crèmes maken mijn huid alleen maar vlekkerig en vaal. Daarnaast heb zijn er ook nog veel crèmes die veel te vet zijn (zeker wanneer ik ze in combinatie met een serum gebruik), dus het is nog een behoorlijke zoektocht!

The Body Shop Aloe Day Night Cream - 7 van 8

De Night Cream is een wat vettere substantie dan de dagcrème, dat merk je direct bij het aanbrengen. Toch trekt ook deze snel in, maar is hij wel heel erg voedend. De ultieme test: een neus vol velletjes na een flinke verkoudheid. Deze crème prikt niet én weet de huid goed te hydrateren. Fijn voor een ietwat droge huid, al zou ik bij een zeer droge huid er nog wel een goede olie of een fijn serum bij adviseren.

Ingrediënten
Aqua/Water/Eau (Solvent), Glycerin (Humectant), Pentylene Glycol (Solvent), Caprylic/Capric Triglyceride (Emollient), Butylene Glycol (Humectant), Elaeis Guineensis Oil/Elaeis Guineensis (Palm) Oil (Emollient), Glyceryl Stearate Citrate (Skin-Conditioning Agent), Isononyl Isononanoate (Emollient), Myristyl Myristate (Emollient), Octyldodecanol (Emollient), Sesamum Indicum Seed Oil/Sesamum Indicum (Sesame) Seed Oil (Skin-Conditioning Agent), Squalane (Skin Conditioning Agent), Cetearyl Alcohol (Emulsifier), Cetyl Alcohol (Emulsifier), Butyrospermum Parkii Butter/Butyrospermum Parkii (Shea) Butter (Skin Conditioning Agent – Emollient), Panthenol (Skin Conditioning Agent), Aloe Barbadensis Leaf Juice (Skin Conditioning Agent), Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer (Stabiliser/Viscosity Modifier), Xanthan Gum (Viscosity Modifier), Bisabolol (Skin Soothing Agent), Polylysine (Film Former), Sodium Hydroxide (pH Adjuster), Disodium EDTA (Chelating Agent), Myristyl Alcohol (Emulsifier/Emollient), Stearyl Alcohol (Emollient), Avena Sativa Kernel Extract/Avena Sativa (Oat) Kernel Extract (Antioxidant), Citric Acid (pH Adjuster).

Qua ingrediënten zit deze in dezelfde hoek als de dagcrème, met als verschil dat er wat géén siliconen en juist wel sheaboter in zit. Logisch, want nachtcrèmes zijn vaak wat vetter, zodat je huid ’s nachts kan herstellen. Ook hier hoef je niet bang te zijn voor parfum of andere irriterende stoffen.

The Body Shop Aloe Day Night Cream - 5 van 8

Ook deze vindt mijn huid heerlijk. Hij trekt makkelijk in, maar ’s ochtends voelt mijn huid gevoed en soepel aan, zonder vet of vlekkerig te zijn. Joepie! Daarnaast vind ik deze ook geweldig om te gebruiken in combinatie met een AHA of BHA-product. Omdat deze crème zo basic is, hoef ik niet bang te zijn voor ingrediënten die niet samengaan of over-exfoliatie, dus dit is altijd één van mijn vaste crèmes.

Mocht je als oplettende lezer denken: “Maar deze crèmes zitten in een potje, dat is toch heel slecht?!”, dan snap ik absoluut wat je bedoelt. Echter vind ik dat bij deze crème totaal geen probleem. Ik gebruik deze crème namelijk specifiek voor de hydratatie en kalmerende aloë vera, niet voor stoffen als anti-oxidanten of andere stoffen die snel hun werking verliezen als ze blootgesteld worden aan lucht. Ik vind deze crème namelijk perfect om een rijk serum aan te vullen (zoals deze of deze) of in combinatie met een olie. Deze crèmes zijn perfect, want ze geven voldoende hydratatie zonder het vet te maken. Helemaal geschikt om je routine te customizen!

The Body Shop Aloe Day Night Cream - 1 van 8

Het feit dat ik al heel wat keren over deze crèmes in mijn video’s heb gesproken en inmiddels meerdere potten van deze producten opnieuw heb aangeschaft, laat zien dat ik ècht fan ben van deze crèmes. Ze zijn ontzettend ‘makkelijk’, mijn huid ziet er altijd goed uit, ze gaan fantastisch samen met mijn favoriete serums of oliën en ze zijn behoorlijk betaalbaar. Oh, en heb je een gevoelige huid? Dan moet je deze echt proberen! En heb je een ietwat gecombineerde tot droge huid? Dan is deze crème ook fijn voor jou! Zoals ik al vaker heb gezegd zijn veel producten voor de gevoelige huid juist hartstikke goed voor alle huidtypes, want elke huid kan profiteren voor een milde substantie. Dit zijn wat mij betreft twee toppers!

The Body Shop Aloe Soothing Day Cream + Night Cream – €17,00 en €19,00
The Body Shop

Meer Pinky Polish? Neem ook een kijkje op YouTube, Twitter of Instagram!

Dit vind je misschien ook leuk...

13 reacties

 1. Dit klinkt perfect voor mijn huid! Ik was al benieuwd na je laatste video, maar nu weet ik het zeker: deze schaf ik binnenkort aan!

 2. De aloe lijn is mijn favoriete huidverzorgingslijn van The Body Shop! Ben vooral erg gek op de toner! Alleen van deze 2 producten vind ik het jammer dat ze in een potje zitten en niet in een tube. 🙂

 3. Je hebt me officieel benieuwd gemaakt!

 4. Tischa zegt:

  Wow super fijne review!
  Ik heb nog een vraagje, vind je deze lijn ook fijner dan de cremes van de vitamine E lijn? En waarom als ik vragen mag? Heel erg bedankt!

  1. Tischa zegt:

   Ik heb ze gewoon toch maar meteen besteld haha!

 5. Klinkt erg goed voor mijn gevoelige huid. Ik ga deze zeker onthouden hoor! Liefs soraya

 6. Klinkt wel goed voor men huid

 7. Lijken me echt erg fijne producten. Ik heb nu zin om het te gebruiken voor mijn huid!
  Xoxo

 8. Thanks voor je review! Top!

 9. Wat klinken deze crèmes fijn! Ik overweeg zeker om ze ook aan te schaffen voor mijn huidje, zodra de crème die ik nu gebruik op is 🙂

 10. Jessica zegt:

  Ik heb de dagcrème jaren geleden eens gebruikt, maar die vond ik te vet voor mijn gemengde huid. Maar omdat je er zo tevreden over bent, wil ik het toch nog eens proberen. Vandaag heb ik dus maar een staaltje van zowel de dag- als nachtcrème meegevraagd toen ik twee nieuwe bodybutters kocht.

 11. Sandra zegt:

  Is deze creme ook geschikt voor een vetten huid?
  Ik ben al tijden op zoek naar een goede dag en nacht creme voor een vette huid. Vaak maakte de creme mijn huid nog vetter.

  1. Is moeilijk te zeggen, het is vooral een kwestie van uitproberen. Bij The Body Shop mag je altijd proefjes vragen van producten, misschien dat je hem een keertje kunt proberen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.