Make-up Reviews

Review: The Body Shop Nude Smoky Eye Kit

Ik ben dol op goede beauty-aanbiedingen! The Body Shop heeft regelmatig verschillende aanbiedingen en er is nu een superdeal waar ik erg enthousiast over ben. De Smoky Eye Kits bevatten voor €42,00 aan producten, maar kosten nu tijdelijk €21,00. Nice! Ik ben vooral groot fan van de Nude Smoky Eye Kit. De producten die erin zitten zijn niet zomaar een paar losse items, maar grote favorieten van mij. Het leek me dan ook een mooie gelegenheid om de producten te reviewen!

In de set zitten alle producten die je nodig hebt om een complete ooglook te maken, namelijk twee Colour Crush Eye Shadows in de kleuren Sand By Me en Caramel Flirt, de Carbon Eye Definer in de kleur Brown en een zwarte Super Volume Mascara.

Bij de set vindt je instructies hoe je de look op de afbeelding zou moeten maken. Ik vraag me af welke producten ze voor deze foto’s gebruikt hebben, maar deze oogschaduws zijn het zeker niet! Hoe je ze ook aanbrengt, je zult ze nooit zo donker krijgen als de foto doet vermoeden, aangezien je er minimaal een extra donkerbruine matte oogschaduw bij nodig zal hebben. Desalniettemin kan het sommigen misschien op ideeën brengen die anders niet weten hoe ze de producten kunnen combineren.

 

Caramel Flirt | Sand By Me

De Color Crush Eye Shadows (€10,00) uit deze set horen eigenlijk in elke stash thuis. Over Caramel Flirt heb ik het al talloze keren gehad in artikelen en video’s. Ik vind ‘m zo mooi! Van alle oogschaduws die ik heb, is dit absoluut de oogschaduw die ik het meest gebruik. Hij is precies de juiste kleur goud: niet te warm, niet te koel, niet te licht en niet te donker. Daarnaast is de substantie heerlijk romig, waardoor hij makkelijk aanbrengt en veel kleur afgeeft. Gewoon perfect dus! De tweede kleur, Sand By Me is een matte crèmekleurige highlighter. Op zich is hij niet heel uniek, maar de structuur is geweldig. De substantie is wederom zacht en hij brengt makkelijk aan.

Wanneer ik deze oogschaduws combineer draag ik Caramel Flirt op het gehele bewegende ooglid en in de arcadeboog, en Sand By Me gaat op het wenkbrouwbot. Een mooie winged liner, wat mascara en klaar is mijn favoriete dagelijkse look!

Van de Super Volume Mascara (€12,50) heb ik de afgelopen jaren heel wat verpakkingen opgemaakt. Dit is één van de mascara’s waar ik altijd op terugval, gewoon omdat het een prettige basic mascara is die altijd goed werkt en mijn wimpers er goed uit laat zien.

Het borsteltje is vrij klassiek, iets wat ik zelf erg fijn vind. Ik kan slecht tegen borsteltjes met harde kunststof haartjes, maar deze mascara heeft een milde applicator die mijn ogen totaal niet irriteert. De haartjes staan ver uit elkaar, waardoor hij vooral voor extra volume zorgt. Deze mascara is daardoor misschien iets minder geschikt voor dames met korte wimpers, maar als je vooral volume van je mascara verwacht is dit een hele prettige optie.

Het resultaat van de Super Volume Mascara’s is niet extreem dramatisch, maar wel extra lengte en volume. Hij blijft bij mij de hele dag goed zitten, en laat zich aan het einde van de dag makkelijk verwijderen. Overigens is het bij deze mascara wel zo dat je ‘m na openen moet blijven gebruiken, omdat hij na een maand of 3-4 echt uit zal drogen. Aangezien het niet verstandig is om een mascara langer dan 3 maanden te blijven gebruiken is dat niet echt een onoverkomelijk probleem.

De Carbon Eye Definer Brown (€9,50) is niet heel spannend, maar is gewoon een basic bruin oogpotlood. Aan het uiteinde van het potlood zit een sponsapplicator waar je het potlood mee kunt vervagen. De pigmentatie is niet heel sterk, maar wanneer je ‘m opwarmt geeft hij prima kleur af en laat hij zich makkelijk aanbrengen. Ik gebruik deze vaak langs de bovenste of onderste wimperrand wimperrand voor een smoky effect, om er vervolgens nog wat extra oogschaduw over aan te brengen.

Deze set is echt een aanrader! Bovendien zijn de setjes ook verkrijgbaar in Intense Smoky (grijs/zwart) en Subtle Smoky (zilver/wit), dus ideaal voor liefhebbers van iets donkerdere tinten. De verschillende combinaties zijn verkrijgbaar tot en met 25 augustus 2013, dus het is verstandig niet al te lang meer te wachten als je er eentje wilt hebben. Alleen al voor de oogschaduws en de mascara zijn de sets een leuke deal, al is het extra potlood altijd mooi meegenomen.

De Smoky Eye Kits kosten €21,00 en zijn tijdelijk verkrijgbaar bij de winkels en webshop van The Body Shop.

36 Comments

 • Reply
  Dionne
  16 augustus 2013 at 06:23

  Wat een mooie producten!

 • Reply
  Saffira
  16 augustus 2013 at 07:20

  Leuke kit! Had me trouwens leuk geleken als je er nog een gehele look mee had laten zien 🙂
  X Saffira

  • Reply
   Miranda
   16 augustus 2013 at 11:51

   Inderdaad een mooie kit. Ik ben ook wel benieuwd naar je look.

 • Reply
  Patricia
  16 augustus 2013 at 07:21

  Wat mooi zeg en wat een mooie aanbieding.

 • Reply
  Frauke
  16 augustus 2013 at 07:27

  Klinkt inderdaad als een aanrader, deze set! Het is dat ik geen bruine oogschaduw of mascara meer nodig heb, anders wou ik ‘m zeker halen haha. Fijne review! Caramel flirt ben ik nu by the way wel heel benieuwd naar geworden, I love goud op m’n ogen, dus daar ga ik eens een kijkje naar nemen. Prijs van de set is trouwens wel nog best degelijk, yes! 😀

 • Reply
  Jennifer
  16 augustus 2013 at 07:54

  Al een tijdje gebruik ik de mascara, ik vind hem fijn werken!

 • Reply
  Martina
  16 augustus 2013 at 08:31

  Mooie basic set!

 • Reply
  Nena - whatevergivesjoy
  16 augustus 2013 at 08:40

  Ik vind stiekem de make-up van The Body Shop wat prijzig voor wat het is :’)

 • Reply
  Annamarie
  16 augustus 2013 at 08:46

  klinkt wel als een leuk setje. het is wel leuk dat er van losse producten zo een setje word gemaakt.

 • Reply
  Natasja
  16 augustus 2013 at 08:49

  Wat een ontzettend mooi setje! De mascara ziet er ook echt geweldig uit. Ik ben erg benieuwd naar een look met deze producten.

 • Reply
  Ashleey
  16 augustus 2013 at 08:58

  Wat een mooi setje! Die mascara WAUW

 • Reply
  Caro
  16 augustus 2013 at 08:59

  Ik heb de setjes ook gezien, heel erg leuk! Goede actie van the body shop! 🙂

 • Reply
  MySimplySpecial
  16 augustus 2013 at 09:27

  Wat een mooie set!

 • Reply
  Charile
  16 augustus 2013 at 10:38

  Dat klinkt echt super goed 😀

 • Reply
  Mo_uniqu
  16 augustus 2013 at 10:51

  Die mascara lijkt me super! mooie set zo samen

 • Reply
  femketje
  16 augustus 2013 at 10:58

  Ziet er super uit!

 • Reply
  Lisanne
  16 augustus 2013 at 11:33

  Wauw, wat een mooie kit! Ik ga deze zeker bestellen. Een complete nude look pakketje is altijd handig en geschikt voor ieder moment. Bedankt voor de tip!

 • Reply
  Joyce
  16 augustus 2013 at 11:39

  Mooie kit zo!

 • Reply
  vera
  16 augustus 2013 at 11:46

  Goed artikel , maar ik vind het altijd zo jammer dat je geen full-face laat zien…

 • Reply
  nabila
  16 augustus 2013 at 13:48

  Mooi!

 • Reply
  Beauty Treasures
  16 augustus 2013 at 15:24

  Leuke producten de mascara ziet er goed uit!

 • Reply
  Esmay
  16 augustus 2013 at 16:56

  Leuk setje is dit! niet iets wat ik zelf zou kopen (want genoeg van dit soort producten haha), maar wel handig om iemand cadeau te doen óf als je bijvoorbeeld niks hebt is het wel handig!

 • Reply
  Robin
  16 augustus 2013 at 17:07

  Leuke kit!

 • Reply
  Lisa's Beautybabbels
  16 augustus 2013 at 17:26

  Mooi zeg!

 • Reply
  Kelly
  16 augustus 2013 at 19:11

  Hele mooie producten!

 • Reply
  Beautyjuf
  16 augustus 2013 at 19:49

  Wat een mooie kit! 🙂

 • Reply
  me
  16 augustus 2013 at 20:00

  Hoe lukt het jou om met zulke lichte wimpers (die ik ook heb) de mascara niet overal te krijgen waar die niet hoort? Bij bij altijd een drama omdat je echt je hele wimper moet “pakken”om geen kleurverschil te krijgen en dan heb ik het ook op mijn oogleden zitten en die onderwimpers is bij mij helemaal een drama…mascara overal.

 • Reply
  Sophie
  17 augustus 2013 at 12:49

  Wat een mooie producten, en een fijne prijs 🙂

 • Reply
  Elisa
  17 augustus 2013 at 14:48

  oehh mascara ziet er best goed uit!

 • Reply
  lot
  18 augustus 2013 at 11:57

  Is het op de foto niet het oogpotloodje wat in de arcadeboog is gebruikt?

  • Reply
   Charlotte
   18 augustus 2013 at 19:40

   Ik vermoed van niet, het lijkt eerder op een zwart potlood en donkerbruine matte oogschaduw, denk ik!

 • Reply
  Tirza
  18 augustus 2013 at 12:18

  Leeuk spullen van de bodyshop!! Ik heb die champagnekleurige oogschaduw ook, gebruik hem altijd voor helemaal boven (onder mn wenkbrauw). Die kwastjes (als het goed is zat er eentje in je pakketje) zijn ook precies ideaal door hun vorm!! Plat en rond!

  • Reply
   Charlotte
   18 augustus 2013 at 19:39

   In dit pakketje zit geen potlood! Die hoort er ook niet in, dat weet ik heel erg zeker 🙂

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.