Huidverzorging Reviews

Review: Yves Rocher Sensitive Végétal voor de gevoelige huid

Het weer begint duidelijk te veranderen en ik merk nu al dat ik mijn huidverzorging moet aanpassen en de lichte producten die ik in de zomer gebruikte niet meer voldoende zijn. Geen probleem, want dat gaf mij een mooie gelegenheid om de Yves Rocher Sensitive Végétal-serie voor de gevoelige huid uit te proberen. Een serie zonder parfum, parabenen, kleurstoffen die ook nog behoorlijk betaalbaar is? Dat moet ik natuurlijk proberen!

Yves Rocher Sensitive Végétal - 11 van 13

De Sensitive Végétal-serie is niet helemaal nieuw, want hij werd vorig jaar in het voorjaar al uitgebracht. Ik had het geluk hem al in januari tijdens een perspresentatie te zien en ik was ontzettend benieuwd. Het mooie van deze lijn is namelijk dat deze producten écht goed zijn afgestemd op de gevoelige huid. Er zitten dus geen irriterende stoffen in als uitdrogende alcohol, parfum, kleurstoffen of parabenen. Daarnaast heeft Yves Rocher geprobeerd de hoeveelheid ingrediënten zoveel mogelijk te beperken zodat op die manier ook het risico op irritatie verminderd wordt. Als laatste heeft Yves Rocher zich bij het ontwikkelen van deze lijn ervoor gezorgd dat de stoffen zo goed mogelijk opgenomen kunnen worden door de huid, zodat ze ook daadwerkelijk effect hebben.

De volledige lijn bestaat uit 8 producten, waarvan ik er 4 heb. Het volledige assortiment kun je hier vinden.

Yves Rocher Sensitive Végétal Kalmerende Micellaire Reinigingslotion 2-in-1

Yves Rocher Sensitive Végétal - 3 van 13

In deze lijn zit geen ‘gewone’ schuimende reiniger, maar een reinigingsmelk en deze Kalmerende Micellaire Reinigingslotion 2-in-1 (€7,90 – 200 ml). Ik snap wel dat ze hiervoor gekozen hebben, want veel dames met een gevoelige huid gebruiken liever geen facewash of dergelijke producten omdat het vaak nog meer gaat irriteren. Een micellaire reiniger die je niet af hoeft te spoelen is dan vaak net een stukje milder. Wat ik wel verwarrend vind is dat Yves Rocher dit product positioneert als een toner, terwijl het toch echt een reiniger is. Ik gebruik na deze dan ook nog gewoon een aparte toner en deze niet als alternatief. Er is trouwens ook een Kalmerende Mist verkrijgbaar, die zou wellicht erg geschikt kunnen zijn als toner.

Yves Rocher Sensitive Végétal - 4 van 13

Qua ingrediënten is dit product (net als je andere producten uit deze lijn) erg simpel. Geen parfum, geen alcohol en geen parabenen. Top dus! Methylpropanediol is een oplosmiddel dat tevens zorgt dat andere ingrediënten beter door de huid kunnen worden opgenomen. Glycerine werkt hydraterend en helpt de huid vocht vast te houden. PEG-40 Glyceryl Cocate klinkt misschien een beetje onbekend, maar het is een stof gewonnen uit kokosolie dat zorgt dat water en olie gemengd kunnen worden en vuil verwijdert wordt. Phenoxyethanol is een conserveermiddel dat zeer geschikt schijnt te zijn voor de gevoelige huid en wordt tegenwoordig veel gebruikt in plaats van parabenen. Een product mag maximaal 1% van deze stof bevatten, dus alles wat erna op de ingrediëntenlijst staat is van geringe waarde.

Ik merk dat deze micellaire reiniger erg zacht en hydraterend is, dus dat is sowieso erg prettig. Ik gebruik micellaire reinigers af en toe in plaats van mijn reinigingsolie om make-up te verwijderen en daar is hij prima voor. Geen extra irritatie, maar ook geen ‘wauw’ effect.

Yves Rocher Sensitive Végétal Intensief Verzachtend Concentraat

Yves Rocher Sensitive Végétal - 7 van 13

Ik ben altijd groot liefhebber van serums en was dan ook blij om te zien dat in deze lijn het Intensief Verzachtend Concentraat (€18,00 – 40 ml) zit. Dit is volgens mij niet echt een serum, maar ik gebruik hem wel op die manier. Dit product zou extreem geschikt moeten zijn voor mensen met een zeer gevoelige huid. Het bijzondere van dit product is dat hij luchtdicht verpakt zit en de substantie in een soort ‘zakje’ in de pompverpakking zit. Zo blijft het product stabiel en zijn er geen conserveermiddelen nodig.

Yves Rocher Sensitive Végétal - 8 van 13

Wat opvallend is aan het serum is dat koolzaadolie als tweede ingrediënt aanwezig is. Verder zitten er in dit product nog een paar andere zeer hydraterende ingrediënten. De lotion bevat géén parfum, geen conserveermiddel en geen siliconen.

Yves Rocher Sensitive Végétal - 12 van 13

De substantie is erg dun, maar zodra je hem uitsmeert voel je dat hij ontzettend voedend is. Ik kies er persoonlijk voor om hem ’s avonds als serum onder de bijbehorende crème te gebruiken (mijn huid ziet er dan ’s ochtends extra egaal uit!), maar je zou hem ook als dagcrème kunnen gebruiken wanneer je een wat vettere huid hebt. Ik denk dat deze het ook erg goed zou doen onder een zonnebeschermingsproduct voor het gezicht!

Yves Rocher Sensitive Végétal Comfortabele OogverzorgingYves Rocher Sensitive Végétal - 9 van 13

Speciaal voor de ogen is er de Comfortabele Oogverzorging (€12,90 – 15 ml). Dit is een lichte oogcrème die speciaal geschikt zou zijn voor de zeer gevoelige huid rondom de ogen. Hij zit in een fijne tube en is daardoor makkelijk te doseren.

Yves Rocher Sensitive Végétal - 10 van 13

Qua ingrediënten is deze oogcrème niet heel spannend en lijkt hij erg op de andere producten. Dat is niet zo gek natuurlijk, want vaak wijken oogcrèmes niet veel af van de basisproducten uit de lijn. Wat ik alleen wel opvallend vind is dat phenoxyethanol (het conserveermiddel wat maximaal 1% mag zijn) al hoog in de lijst voorkomt. Dat betekent dus dat van 3/4e van de lijst maar in zeer beperkte hoeveelheden aanwezig is en dus wellicht niet allemaal heel effectief zijn. Zo had ik het wel interessant gevonden als cafeïne nog wat hoger op de lijst had gestaan, aangezien dat effectief kan zijn bij wallen. Helaas!

Yves Rocher Sensitive Végétal - 13 van 13

De oogcrème is een dunne gel die zich makkelijk uit laat smeren. Om heel eerlijk te zijn vind ik hem niet heel speciaal en had ik hem graag nog iets verzorgender gezien. Hij is absoluut niet slecht, maar gewoon ‘prima’. Overigens zag ik op de site van Yves Rocher dat een paar dames last hadden van een allergische reactie op deze oogcrème. Ik heb echt nergens last van gehad, maar houd er dus wel rekening mee als je deze gaat proberen.

Yves Rocher Sensitive Végétal Hydraterende Crème Tegen Rode Vlekken

Yves Rocher Sensitive Végétal - 6 van 13

Ik was vooral ontzettend benieuwd naar de crèmes uit deze serie. Ik probeerde de Hydraterende Crème Tegen Rode Vlekken (€15,90 – 50 ml). Deze crème belooft de huid te kalmeren en te hydrateren, waardoor het ontstaan van rode vlekken met 50% zou verminderen. Een flinke belofte die ik persoonlijk met een korrel zout neem, maar het zou natuurlijk mooi zijn als het de huid iets kalmeert.

Zoals je op de foto kunt zien is de crème vrij dik en vol. Ik vind dat persoonlijk heerlijk, maar het maakt hem wel wat minder geschikt voor de ietwat vettere huid. Toch heb ik het idee dat mijn huid erg gelukkig van deze crème wordt. De substantie trekt snel in en laat mijn huid heerlijk soepel aanvoelen. Voor overdag is enkel deze crème echt ruim voldoende en ’s avonds combineer ik hem met het serum uit deze lijn.

Yves Rocher Sensitive Végétal - 5 van 13

Qua ingrediënten is deze ook weer vrij simpel, zeker voor een hydraterende crème. Wederom methylpropanediol om de ingrediënten beter te laten opnemen en een paar zeer hydraterende ingrediënten. Voor het kalmerende effect van deze crème gebruikt Yves Rocher het extract van Siegesbeckia Orientalis, een plantje dat irritatie zou moeten verminderen. Van deze stof zit erg weinig in deze producten, dus het effect zal niet heel spectaculair zijn.

Ik heb het geluk dat mijn huid niet extreem gevoelig is, maar door mijn lichte huid valt elk beetje irritatie direct op. Deze crème is geen magische oplossing voor rode vlekken, maar hij lijkt mijn huid wel erg rustig te houden. Geen roodheid, geen irritatie, maar gewoon een rustige egale teint. Prima dus! Deze crème is trouwens vrij ‘basic’ zonder SPF, maar er is ook nog een variant (in een tube!) met SPF 20 verkrijgbaar.

Yves Rocher Sensitive Végétal - 2 van 13

Wat mij betreft zijn de dagcrème en het concentraat de toppers uit deze lijn. Mijn huid wordt heel gelukkig van deze producten! Ik denk dat het concentraat een uitkomst is als je een wat vettere huid hebt, maar toch een fijn product voor een gevoelige huid wilt proberen. En als je een wat drogere huid hebt (zeker in deze tijd van het jaar!) is de dagcrème heel fijn, ook in combinatie met het concentraat voor ’s nachts. Bovendien is deze lijn erg vriendelijk geprijsd en zijn er vaak aanbiedingen, dus dit is absoluut een goede keuze als je een klein budget hebt. Ik vond eerdere huidverzorgingslijnen van Yves Rocher nooit zo spannend, maar dit is zonder twijfel een fijne!

Yves Rocher Sensitive Végétal – vanaf €7,90
Yves Rocher

Meer Pinky Polish? Neem ook een kijkje op YouTube, Twitter of Instagram!

Dit artikel bevat (een) product(en) die ik van een merk, webshop of PR bureau heb ontvangen.

Dit vind je misschien ook leuk...

10 reacties

 1. Ze klinken erg goed! Al heb ik niet zo’n last van een gevoelige huid 🙂

 2. Ziet er goed uit en klinkt fijn!

 3. Mijn interesse was gelijk gewekt toen ik las dat er geen irriterende stoffen inzitten zoals alcohol en parfum, want dat probeer ik altijd te vermijden in mijn huidverzorging. Ik ben erg benieuwd naar de dagcreme, gelukkig is hij er ook in een tube variant! Ik ga die zeker proberen. 🙂

 4. Edine zegt:

  HI! Ik weet dat je ‘vecht’ met je content. Ik vind het fijn dat je juist kiest voor andere producten dan ‘de rest’. YR is een fijn merk en vind de review fijn! Keep up the good work!

 5. Klinkt goed deze producten! Ik probeer ook altijd producten voor de gevoelige huid uit te zoeken.

 6. De formules zien er inderdaad heel clean en zacht uit, wat goed.

 7. Klinkt als een fijne lijn.

 8. Klinkt fijn! Ik begin steeds meer te ontdekken van Yves Rocher en ze maken echt fijne dingen!

 9. Klinkt goed en ziet er ook heel mooi uit!

 10. mieke zegt:

  ziet er goed uit maar hebben jullie geen proef monsters ik wil het wel gebruiken maar wil het eerst uit testen of ik er werkelijk goed tegen kan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.