Budget Nagellak

Swatch: Catrice – Oyster & Champagne (Crushed Crystals)

Toen de nieuwe nagellakken van Catrice werden gelanceerd kreeg vooral Call Me Princess veel aandacht. Tja, het is dan ook absoluut de mooiste lak uit de nieuwe collectie. Toch zitten er in de Crushed Crystals-serie nog meer interessante tinten. Ik kocht namelijk ook Oyster & Champagne, een combinatie van roze en goud. Mijn zus zag ‘m bij mij staan en probeerde hem meteen uit. Wow, hij was mooi! Dat moest ik zelf natuurlijk ook even uitproberen.

Oyster & Champagne heeft een gouden basis met daarin grove roze glitters. Het is eigenlijk best een unieke kleur! Ik vermoed wel dat Maybelline Knitted Gold (uit de Brocades-serie) er dicht bij in de buurt komt, maar die heb ik nog niet met elkaar vergeleken. Wel verwacht ik dat Knitted Gold een stuk meer metallic is, terwijl Oyster & Champagne iets matter is. Ik zou dit overigens niet echt een Liquid Sand-finish noemen, eerder iets tussen mat en glanzend in.

Ik heb veel slechte verhalen over de dekking van deze lak gehoord en die kloppen ook wel gedeeltelijk. Ik heb op deze foto’s drie laagjes gebruikt om ‘m perfect dekkend te krijgen, want hij is redelijk transparant. Toch kun je hem wel met twee laagjes dragen, soort hem wat dikker aan te brengen en de eerste laag een beetje deppend op de nagel aan te brengen. Zo hebben de glitters van de tweede laag meer grip en wordt hij iets meer dekkend. De houdbaarheid is redelijk, zo’n 3 dagen blijft hij netjes zitten. Wanneer hij slijt valt het gelukkig niet zo op, want het contrast tussen de nagellak en het wit van de nagel is niet zo hoog.

Al met al is het in elk geval een leuke lak! Het is misschien geen toevoeging als je Maybelline Knitted Gold al in huis hebt, maar als je een lak zoekt die vrij subtiel maar toch speciaal is, dan is dit een goede optie.

Catrice Oyster & Champagne kost €3,29 en is verkrijgbaar bij Kruidvat.

Dit vind je misschien ook leuk...

47 reacties

 1. Ik heb de lak ook in mijn bezit en vind de kleur ook best mooi! Inderdaad geen perfecte dekking, maar dat neem ik bij dit soort kleuren maar voor lief. Ik vind zelf Call Me Princess nog altijd de mooiste Crushed Crystal lak die Catrice heeft uitgebracht!

 2. Deze heb ik samen met die wat rozere variant ook aangeschaft. Ik kan niet helemaal wennen aan de structuur maar vind ze wel echt rete gaaf! Draag ze dus ook regelmatig!

 3. Wat een bijzondere nagellak, ik vind het effect heel mooi!

 4. Ik vind ‘m toch best verschillen van Knitted Gold, die is echt meer groen en deze juist wat meer goud. Vind ze beide heel mooi! Prachtige swatches weer.

 5. Lijkt wel een beetje op een nieuwe limited lakje van Essie!

 6. Hmm nee, ik vind hem niet zo mooi haha. De meeste Crushed Crystals lakken spreken me niet zo aan, maar ik ben ook niet zo van het roze en rood ;). Stardust vind ik wel mooi!

 7. Hij ziet er op zich best wel mooi uit!

 8. hij ziet er mooi uit! al ben ik er nit echt helemaal weg van.

 9. Prachtig. Ik heb hem zelf ook maar zoals jij hem lakt ziet hij er stukken mooier uit!

 10. Erg mooi. Ik wacht met de nieuwe lakken kopen op de 1+1 actie bij het kruidvat.

 11. Ik heb deze zelf ook en over een lichtroze laagje is hij prachtig! 🙂

 12. Ik ben verliefd op deze nagellak! Ik heb ‘m inmiddels al meerdere keren gedragen, omdat ik de kleur en structuur zo onwijs mooi vind. Ik blijf er maar naar staren, haha. Het enige minpuntje is dat ‘ie snel stroperig wordt. Ik draag twee laagjes én inderdaad, dan is ‘ie nog niet dekkend. Thanks voor de fijne tip! Die ga ik eens uitproberen.

 13. Prachtig lakje, hier houd ik wel van!!

 14. Jammer dat hij zo slecht dekt, maar ik moet zeggen dat ik het er op de foto’s erg mooi uit vind zien!

  Keep on bloggin’

  Isabella

 15. Oh wauw, deze vind ik echt suuuupermooi! Ik moet echt een keer stoppen met nagels bijten 🙁 Elke keer als ik jouw nagels zie ben ik zo ontzettend jaloers haha.

 16. Dit lakje doet mij ook gelijk aan knitted gold denken, mooi hoor!

 17. Wat een ontzettend lieve topcoat 🙂 Erg leuk!

 18. Deze is al die laagjes waart vind ik! Deze is echt pretty!

 19. Deze heb ik al twee keer in mijn handen gehad, maar ik was steeds aan het twijfelen. Prachtige kleur <3!

 20. Mooi kleurtje!

 21. Ik heb hem een tijdje geleden getest op mijn blog en kwam tot ongeveer dezelfde conclusies als jij. De kleur is erg leuk! Ik ben nog steeds op zoek naar de Princess versie van deze lak maar tot nu toe geen resultaat. Ik kan ook bijna niet naar buiten dus áls ik er een keer uit kan is het een kwestie van geluk.

 22. Ik heb hem ook gekocht en vind hem super mooi 🙂

 23. Heel mooi lakje!

 24. Wauw, hij is echt prachtig!

 25. Ook al had je 3 laagjes nodig het eindresultaat is echt stuning 🙂

 26. wowww erg mooi!!

 27. Ik draag nu toevallig knitted gold, ik vind hem er heel erg op lijken.
  Ik wilde deze kopen, maar bedacht me toen ik onderweg naar de kassa was dat hij te veel op maybelline zou lijken en heb hem (verstandig?) teruggelegd.
  Ik vind het een prachtige kleur en 3 laagjes zou ik er zeker voorover hebben. Misschien bedenk ik me toch nog? 😉

 28. Deze staat nog wel op mijn wensenlijstje. Vind hem toch wel heel erg mooi namelijk <3

 29. Heel mooi!

 30. Amaai dat ziet er keimooi uit op je nagels
  Ik heb t al bij andere bloggers gezien, maar daar ziet ie er niet zo goed uit
  Goede tips dus 🙂

  Liefs,
  Karlien

 31. Wauw wat een prachtige nagellak! Zeker één die ik zelf zou kopen!

 32. LOVE this champagne colour!! Golden and bubbly, perfect.

  http://lifeandcity.tumblr.com

 33. Jammer dat hij drie laagjes nodig heeft, maar ik vind het wel echt een prachtig lakje <3

 34. Jammer van de dekking, want ik vind hem er wel echt mooi uitzien!

 35. Jammer van de dekking want waaaauw wat is hij mooi!

 36. hij is zo pretty 😀

 37. Wat staat deze lak prachtig!

 38. Wow wat een hele mooie nagellak <3 x

 39. ooo wauw!! Deze lak is echt prachtig!!

 40. Ik heb m ook, hij is prachtig na 3 laagjes inderdaad.

 41. Wat een mooi lakje!

 42. I wish this was in English, I would
  Love to be able to read your blog.
  Thanks
  Sherrie

 43. Naast Call me princess vind ik dit het leukste nieuwe lakje van Catrice ^^

 44. Dit lakje heb ik toevallig vandaag gekocht en ook gelijk opgedaan! ben er echt verliefd op!

 45. Hij is echt super mooi, ik ga binnenkort snel naar de Kruidvat!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.