Nagellak

Swatch: H&M – Hunt Me Down (+ Dupe Alert!)

Het is alweer een tijdje geleden dat ik een nagellak van H&M heb laten zien, maar gisteren kwam ik een mooie nagellak tegen in de H&M Divided-winkel aan het Leidseplein in Amsterdam. Zoals jullie misschien wel gemerkt hebben ben ik dol op legergroene nagellakjes, dus jullie kunnen je wel voorstellen dat ik Hunt Me Down niet kon laten liggen!

Ik vind de kleur echt fantastisch! Hunt Me Down pakt op je nagels exact hetzelfde uit als de kleur in het flesje. Een ander fijn pluspuntje aan deze nagellak is dat hij al na één laagje perfect gedekt is. Geweldig toch? De droogtijd is prima en ook op het kwastje heb ik niets aan te merken. Overigens zit tegenwoordig een deel van de H&M-lakjes in een nieuw flesje. Deze flesjes zijn voorzien van een nieuwe brede dop (vergelijkbaar met de doppen van de nagellakken van Pieces). Sommige meiden zullen hier misschien een beetje aan moeten wennen, maar ik heb er zelf geen last van.

Het zal oplettende nagellak-liefhebbers wel zijn opgevallen dat dit lakje er overeenkomt met één van de andere nagellakken uit mijn stash. Hunt Me Down is namelijk bijna een perfecte dupe van Essie Sew Psyched! Bijna, maar nèt niet helemaal. Oordeel zelf:

(zonder flits) Hunt Me Down | Sew Psyched | Hunt Me Down | Sew Psyched

(met flits) Hunt Me Down | Sew Psyched | Hunt Me Down | Sew Psyched

Het verschil is echt minimaal, maar Sew Psyched is iets blauwer dan Hunt Me Down. Ook heeft Sew Psyched miniscule shimmer in zich (die overigens bij normaal daglicht niet zichtbaar is), terwijl Hunt Me Down een echte cream-lak is. Op de foto die ik met flits heb genomen is het verschil tussen de twee lakken enigzins aanwezig, maar in gewone dagelijkse omstandigheden is het eigenlijk niet te zien.

Ik vind Hunt Me Down een perfecte budget-vervanger voor Essie Sew Psyched, maar wat mij betreft is het ook zeker een dupe. Bovendien heeft Hunt Me Down slechts één laagje nodig, terwijl Sew Psyched na twee laagjes mooi dekkend is. Mocht je twijfelen, ga voor Hunt Me Down!

Deze nagellak is te koop bij Hennes & Mauritz (op de cosmetica-afdeling) en kost €3,95.

28 Comments

 • Reply
  Aranka
  30 januari 2011 at 09:11

  Wauw, ik vind dit echt een prachtige kleur! Ik heb zelf nog niet zo een kleur dus deze moet ik echt hebben!

 • Reply
  Blackbird Posts
  30 januari 2011 at 09:32

  Fijn kleurtje 🙂

 • Reply
  Anne
  30 januari 2011 at 09:49

  Yeey! Ik ben lang op zoek geweest naar een goede dupe voor Sew Psyched, maar had nooit gedacht dat ik die gewoon bij de H&M kon vinden. Bedankt voor de review 🙂

 • Reply
  Nailgloss
  30 januari 2011 at 09:49

  Ze lijken erg op elkaar!
  Erg mooie kleurtjes!

 • Reply
  Man Teng
  30 januari 2011 at 10:11

  Sew Psyched wil ik al zo lang hebben, maar de prijs hield me steeds tegen. Nu ik dit lakje van de H&M zie kan ik niet wachten om deze te kopen 😀 Jammer dat er geen shimmer in het H&M lakje zit, maar zo'n ramp is het nog niet. De H&M lakjes zijn ook superfijn!

 • Reply
  PinkFairy
  30 januari 2011 at 10:35

  Het is wel een hele mooie kleur, vooral met flits! En toch zou ik het zelf niet dragen, heb niet zo veel met groene nagellak.

 • Reply
  Silva
  30 januari 2011 at 10:44

  I'll be hunting down Hunt Me Down! Die moet ik echt hebben, ik wil al zo lang Sew Psyched! Ik vind het goed genoeg als een dupe 🙂

 • Reply
  Lien
  30 januari 2011 at 11:11

  Too bad dat de meeste H&M winkels in België geen cosmetica-afdeling hebben. 🙁

 • Reply
  Anne
  30 januari 2011 at 11:18

  Haha, deze had ik toevallig gister op! Zo'n mooi kleurtje & dekt gewoon in één laagje. Hoe geweldig is dat! 😀

 • Reply
  appleblood
  30 januari 2011 at 11:33

  De gelijkenis is treffend! Woensdag nog eens een tripke naar Antwerpen placeren se!

 • Reply
  Romy
  30 januari 2011 at 11:47

  Mooi kleurtje
  ga binnekort maar even halen:)

 • Reply
  Selina
  30 januari 2011 at 13:06

  Grappig, ik zag de foto en dacht direct aan Sew Psyched maar het verschil is inderdaad minimaal! Ik heb Sew Psyched al dus laat deze liggen 🙂

 • Reply
  Floor / Marjolein
  30 januari 2011 at 14:54

  Die wil ik! Wat een prachtkleurtje 🙂

 • Reply
  Teddy
  30 januari 2011 at 17:06

  Wat een perfecte dupe, deze ga binnenkort halen denk ik!

 • Reply
  Eline
  30 januari 2011 at 17:23

  Wat een bijzondere kleur!

 • Reply
  amber
  30 januari 2011 at 17:59

  ik heb hem ook al 2 weken ofzo
  ben echt verliefd op dit kleurtje 🙂

 • Reply
  watevahdude
  30 januari 2011 at 18:44

  Wat een appart kleurtje zeg! Maar wel erg leuk!

 • Reply
  Serberry
  30 januari 2011 at 19:16

  Dit vind ik echt een mooie zeg! Het gaat me niet eens om Sew Psyched, maar het is wel een beetje een Chanel Khaki Vert achtig kleurtje!

 • Reply
  Nana
  30 januari 2011 at 20:19

  ik stond gister met dit lakje in mijn handen en ik wilde hem zo graag hebben! maar een stemmetje in mijn hoofd zei nee! geen nagellak kopen nu! en helaas heb ik naar dat stemmetje geluisterd ): ik ben echt verliefd op dit kleurtje! helemaal fijn dat hij na 1 laagje al dekt ^^

 • Reply
  Anne
  30 januari 2011 at 22:15

  Ik heb dit H&M lakje ook gekocht een paar daagjes geleden, en hij is echt heel erg mooi! Dekt en lakt prima, en voor dat prijsje echt een aanrader!

 • Reply
  Linda
  31 januari 2011 at 07:12

  Ik heb Sew Psyched, dus ik denk niet dat ik Hunt Me Down nog ga kopen. Bedankt voor de vergelijking! Ik weet zeker dat als ik tegen HMD aan was gelopen, ik hem direct had meegenomen.

 • Reply
  Desiree
  31 januari 2011 at 12:48

  Mooi kleurtje! Al zou ik 'm zelf niet zo snel dragen.

 • Reply
  Lisa
  31 januari 2011 at 13:38

  Wauw, goede dupe ja :O Mooi kleurtje! 🙂

 • Reply
  Naomi
  31 januari 2011 at 17:08

  Wauw wat mooi! Echt een vet kleurtje!

 • Reply
  Linda
  31 januari 2011 at 18:45

  Bedankt voor de tip; deze kleur had ik nog niet.

 • Reply
  Elise
  31 januari 2011 at 18:59

  Heb deze vandaag ook gekocht! Ben benieuwd hoe 'ie lakt!

 • Reply
  emma
  2 februari 2011 at 11:57

  Wat een prachtige kleur!

 • Reply
  Jeanne
  8 februari 2011 at 18:53

  Die moet ik hebben! Dank voor de tip, zoek al tijden naar een goede dupe voor Sew Psyched!

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.