Nagellak

Test: Houdbaarheid Chanel Paradoxal

Toen ik jullie Chanel Paradoxal liet zien beloofde ik ‘m een paar dagen te dragen zodat ik de houdbaarheid voor jullie kon testen. Ik draag normaal nagellak nooit langer dan één of twee dagen, maar voor deze gelegenheid heb ik ‘m van maandag tot donderdag opgehad, drie dagen dus. Ik droeg twee laagjes Chanel Paradoxal, Nailtek Foundation II als basecoat en een laagje Seche Vite topcoat. Chanel nagellakjes staan erom bekend nogal te gaan chippen, dus ik had me op het ergste voorbereid. Gelukkig viel het allemaal erg mee, en dit is hoe de lak er na drie dagen uitzag:

Tipwear op alle nagels

Tipwear op alle nagels en een mini-chipje op mijn wijsvinger

Flinke chip op mijn duim

Zoals je eigenlijk meteen wel op de foto’s kan zien heeft de lak behoorlijk last van tipwear, slijtage aan de toppen van je nagels. Het chippen viel ontzettend mee! Ik had alleen een mini-chipje op de wijsvinger van mijn linkerhand, en een wat grotere chip op mijn rechter duim. Valt best mee toch? Misschien dat hij het beter uit had gehouden als ik mijn favoriete base- en topcoat had gebruikt (CND Stickey Basecoat en Sally Hansen Inst-Dri Topcoat), maar dit waren net de producten die ik bij de hand had. Ik ben altijd veel met m’n handen bezig (veel typen achter de PC) en gebruik mijn nagels vrij vaak als tools. De tipwear verbaast mij dus niet.

Ik kan me voorstellen dat veel meiden een beetje teleurgesteld zijn door de kwaliteit van de nagellak, maar om eerlijk te zijn stoor ik me er niet zo aan. Chanel-lakjes zijn toch meer om te verzamelen (voor mij dan), en omdat ik een lakje toch nooit langer dan twee dagen draag heb ik nauwelijks last van chips.

En, valt het jullie tegen of juist mee?

Dit vind je misschien ook leuk...

14 reacties

 1. Ik heb zelf nog geen chanel lakje, maar overweeg het zeker. Ook aangezien de houdbaarheid best oké is!

 2. ik vind het zeker heel erg meevallen! toch twijfel ik of ik hem zal kopen of niet, een dupe hiervan zal vast onmogelijk te vinden zijn..

 3. Sanne zegt:

  Wow, wat een mooi lakje! Ik zat al in mijn stash te kijken, maar mijn paarse nagellak komt echt niet in de buurt van deze..

  Ik denk dat ik volgende week even bij de Bijenkorf langs ga 😉

 4. Charlotte Bxl zegt:

  Ik heb altijd het idee dat mijn nagellak zo snel chipt als ik douche, en mijn haar was ofzo. Dat het door het contact met het water sneller afbladert. Merk jij dat ook? En heb je hiervoor soms wat tips? 🙂

  1. Ik weet wat je bedoelt! Tja, sowieso een goede top- en basecoat gebruiken. Ook is het belangrijk om na het lakken van je nagels zo lang mogelijk niet in contact met veel water te komen. Dus probeer je nagels te lakken vlak nadat je onder de douche bent geweest (bijv. 's ochtends) zodat je nagels een dag hebben om te drogen. Heb je daar wat aan?

 5. Mijn nagellak chipt al heel snel, grrr!

 6. Ik heb sinds kort Diamond Cosmetics lakjes en die houden het zo 3 dagen uit! 😀

 7. Ziet er eigenlijk nog best goed uit 😛 Zei vandaag op mijn werk dat ik een keer chanel wilde kopen, iedereen nee nee dat is zooo slecht xD

  x Martine

 8. Toch wel jammer dat kwaliteit en prijs niet altijd samen hangen… zelfs mijn lakjes van rimmel chippen minder snel :')

 9. Ik mocht willen dat na vier dagen mijn lak er nog zo goed op zat! Ik heb áltijd na twee dagen chips.. Onvermijdelijk, welke lak/basecoat/topcoat ik ook gebruik..

 10. Ik had precies hetzelfde met met paradoxal..
  🙂

 11. Goh ziet er nog best goed uit eigenlijk! Ik heb na een dag al hetzelfde bij ELK lakje! 😮

 12. Carlijn zegt:

  Ik hou van Chanel nagellak! Even voor de duidelijkheid: Chanel nagellak koop je niet voor de kwaliteit maar voor de kleuren. :p Die zijn ieder seizoen bijzonder!

  Ik heb zelf Rouge Noir en Blue Satin, allebei prachtige donkere kleuren en ik hoop deze ook snel aan mijn collectie te kunnen toe voegen 😀

 13. Op het moment draag ik deze lak. Het valt me op met Chanel lakjes dat ze nooit goed opdrogen, er komen krasjes, vingerafdrukken en butsjes in. Ik weet niet waarom, maar ik heb het met allemaal. Verder vind ik de lak zelf wel heel mooi. Wat Carlijn (boven mij) zegt: Chanel lakjes koop je voor de kleuren, niet voor de kwaliteit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.