Overig

I blame the shopping basket!

Afgelopen dinsdag stond ik rond een uur of 12 bij de supermarkt. Ik stond op het punt om af te rekenen, maar bedacht op het laatste moment dat ik toch nog eventjes paprika’s mee wilde nemen, dus met een ruk draaide ik me om en trok ik mijn mandje mee. Au! Meteen wist ik dat er iets mis was… Ik durfde bijna niet te kijken, maar toen ik eindelijk de moed had verzameld om naar mijn linkerhand te kijken kon ik alleen een snelle Twitpic maken met het bijschrift ‘NOOOOOOOO!!’. Aanschouw de kleine ramp die zich in de supermarkt heeft voltrokken:

De nagel van mijn middelvinger is niet meer. Nou ja, hij is afgebroken! Zonder enige vorm van waarschuwing! Hij was niet ingescheurd, niet slap en al helemaal niet gespleten, maar toch waagde hij het om af te breken. Het erge van alles is dat het ook nog eens mijn linkerhand betrof (mijn ‘swatch’-hand). Grr… I blame the shopping basket!

Zo’n zielig kort nageltje tussen die lange nagels is natuurlijk ook geen gezicht, dus er zat niets anders op dan al mijn geliefde nageltjes kort te wieken:

Even alle gekheid op een stokje, natuurlijk is het niet zo heel erg en al helemaal geen wereldramp. Nagels groeien weer aan! Toch is het een beetje jammer, want dat betekent wel dat ik voorlopig geen nieuwe swatches zal maken. Natuurlijk zijn swatches op korte nagels niet verkeerd, maar mijn nagels zijn toch een beetje mijn ‘handelsmerk’ en ik vind nagellak veel beter uitkomen op lange nagels. Geen zorgen, ik heb nog een aantal swatches in voorraad, dus er zullen zo nu en dan nog wel wat lakjes op duiken.

Tja, nu zit er niets anders op dan mijn nagels goed te vertroetelen! Ik behandel ze dagelijks met de fijne producten van Trind, verzorg mijn nagelriemen trouw en probeer mezelf ondertussen aan de voordelen van korte nagels te herinneren.

Lange nagels, ik mis jullie, maar we zien elkaar snel weer terug!

Voor de nieuwsgierige meiden, de nagellak die ik draag is een combinatie van Essence Mellow Yellow en Catrice Don’t Feed The Birds, meer over deze combinatie kan je vinden in het artikel over de Chanel Mimosa-dupes!

Dit vind je misschien ook leuk...

56 reacties

 1. Ooooh wat zonde! Ik baal altijd ontzettend als een van mijn nagels breekt. Toch vind ik dit ook heel mooi en netjes uitzien en gelukkig groeien ze weer aan 🙂

 2. Ahh wat een ontzettende bummer 🙁 Groeien je nagels snel?

 3. Marita zegt:

  Vind het ook altijd erg vervelend als er zo’n stompje over blijft.
  Maar ik vind je kortere nagels eigenlijk veel mooier dan langere! Ik hou niet zo van recht-gevijlde-nagels.

 4. Aww dat is echt niet leuk 🙁 Waarom gebeurt dat op den duur toch áltijd?
  Maar je nagels zijn nog steeds mooi hoor 🙂

 5. Oh ik voel je pijn.. Als dat met je swatchhand gebeurd, ben je niet blij!

 6. Ah, painfull! Ik snap hoe je je voelt, zeker omdat je normaal zo’n mooie lange nagels gewend bent!

 7. Ah wat vervelend! Een geluk bij een ongeluk is dat hij niet nog verder (in je vlees!) af is gebroken… 🙁

 8. Roselie zegt:

  Ik vind je nagels kort veel mooier.. In jouw plaats zou ik echt niet stoppen met swatchen (:

  1. mariska zegt:

   Ja, ik vind ze kort ook veel mooier. =)

   1. LindA zegt:

    Hear hear!

    En dat alleen vindt dit site-je te kort dus vandaar deze hele onzinnige zin erbij.

 9. hi, welke nagellak is dat op de eerste foto?

  1. Paula zegt:

   Volgens mij Apropos Apricot.
   Zo zonde van je nagels, medelijden, ik weet hoe het voelt, mijn wijsvinger is laatst ook afgebroken, die nagel was toen de helft van mijn andere nagels en toen moest ik ze allemaal maar korter vijlen, maar nu zie je er bijna niks meer van. (:

 10. Eerlijk gezegd vind ik ze kort mooier, maar het zijn natuurlijk jou nagels ^^ En ik ken het gevoel nadat je een nagel gescheurd hebt 🙁 Veel moed 😉

 11. Wat jammer! Maar eerlijk gezegd vind ik je korte nagels toch leuker staan. Misschien komt dat omdat ik zelf van die ‘stompnageltjes’ heb en het verschil nu niet zo groot is. 🙂

 12. Wat ontzettend zonde, ze waren juist zo mooi!

 13. lindab zegt:

  jamer van je nagels! Maar weet zeker dat als je voorlopig extra lief voor ze bent ze snel weer terug zijn!

 14. ik vind het ook altijd zo jammer! maar je nagels zien er nog steeds goed uit hoor 😉

 15. Oh wat ontzettend jammer , je had echt mooie lange nagels. Alleen je nagels zien er nog steeds mooi uit hoor, maar ik kan me voorstellen dat je ervan baalt.

 16. Florie zegt:

  o au ! echt jammer, maar om eerlijk te zijn vind ik je nagels er helemaal niet zo erg uitzien hoor!
  persoonlijk vind ik sommige kleuren op korte nagels beter staan dan op lange nagels. Bijv. zwart vind ik alleen op kortere nagels mooi 🙂

 17. Het is wel jammer, maar ze groeien wel weer aan.
  De lengte die jouw nagels op de ”korte nagel” foto hebben, bereiken mijn nagels niet eens. Voor het witte randje 1 millimeter is, scheuren/schilferen/breken ze al. Ik heb Herome nail gel en Trind geprobeerd, en ook wat goedkopere dingetjes, maar het helpt allemaal niet 😉

  Dus als ik jou was, zou ik gewoon lekker blijven swatchen (de lengte is nu ook hartstikke mooi) en je zult zien dat ze heel snel weer hun oude lengte hebben bereikt.

 18. Ik vind het ook steeds jammer wanneer een nagel afbreekt. Ja er zijn erger dingen natuurlijk, maar het is altijd even schrikken 🙂
  Ondanks het kleine ongelukje zien je nagels er toch nog goed uit vind ik 🙂

 19. Ahhh, dat is echt jammer en zonde! Je had echt hele mooie lange verzorgde nagels. Maar nu zien ze er ook prima uit hoor!

 20. nono zegt:

  Om eerlijk te zijn vind ik lange nagels niks. Nu zijn ze veel mooier!

 21. Oooh, dit is zo balen!!
  Maar persoonlijk vind ik kortere nagels mooier 🙂
  Maarja, als jij je prettiger voelt bij lange.. dan is dit helemaal irritant voor je! Maar we weten allemaal dat je lief bent voor je nagels, dus ze zullen er vast snel weer zijn 🙂

 22. Mirjam zegt:

  Ik zag de foto al op Twitter, echt zonde van je mooie nagels! Ik krijg trouwens echt de bibbers als ik naar dat afgescheurde randje kijk, omdat het altijd zo ruw aanvoelt enzo. Brrr.
  En ik zie net ook op Twitter dat je bezig bent met (het voorbereiden van) een filmpje van je nagellakstash! Can’t wait 🙂

 23. Caro zegt:

  ooh das vloeken zeg:)
  al vind ik wel je nagels korter mooier.. maar dat is smaak natuurlijk!

  1. Chantal zegt:

   Ik vind ze korter ook mooier! Die van de eerste foto vind ik eigenlijk echt te lang.. Het beste zou zijn als ze tussen de lengtes van de eerste en de tweede foto inzitten! Maar dat is idd smaak..

 24. Ingeborg zegt:

  Zonde! Ik herken jou nagels altijd meteen op foto’s! 😛
  Ik vind korte nagels erg mooi. Een vriendin van m’n moeder ging door mij nagellak dragen omdat ze me een felle kleur zag dragen met korte nagels en vond dat erg leuk.
  Maar ik wil mijne iets tot over m’n vingertopjes hebben, maar het lukt niet meer. Door alle nagellak zijn m’n nagels aan de bovenkant iedere keer beschadigd, waardoor nagellak snel chipt. Of ik mis een hele belangrijke/goede tip xD

 25. ik heb dat ook wel eens, 3 keer in het jaar ofzo.. maar voor je het weet zijn ze weer lang 😀

 26. Eerlijk gezegd vind ik je nagels veel mooier als ze kort zijn.. 🙂 Maar dit is uiteraard persoonlijk!

 27. Ik vind je nagels eigenlijk ook veel mooier als ze kort zijn, maakt swatches ook wat realistischer voor mezelf omdat mijn nagels niet zo lang zijn 😉

 28. Brecht zegt:

  Ik vind je nagels mooier als ze kort zijn!
  Ik zou juist wel graag swatches willen zien op korte nagels!

 29. Leonie zegt:

  I feel your pain! 😛 Maar neeee ik kan echt niet zonder jouw nagellak swatches! Dus zodra de voorraad op is kan je ook wel foto’s maken met één korte nagel hoor! 😉

 30. Leonie zegt:

  Eén korte nagel? Zie net pas dat je ze allemaal kort heb gedaan! (en ik lees natuurlijk weer niet goed).. Nou dan zijn swatches geen probleem vind ik 😀 Zie je ook goed welke kleurtjes leuk staan bij korte nagels!

 31. MiriamH zegt:

  Ik snap hoe je je voelt, maarrrrr…. ik vind je je nagels nu eigenlijk wel mooier. Ik zou dan ook zeker niet stoppen met swatchen. Maar ik kan me ook voorstellen dat je verknocht was aan je lange nagels hoor, die waren zeker ook mooi!

 32. Romy zegt:

  Heey,
  sterkte! ik heb dat ook. eerst rechts door een paardje dat op hol sloeg en toen ook nog links door gym!
  ik haat dat echt zo! mijn nagels vind ik zo mooi en belangrijk….
  ik snap echt dat je geen swatches maakt.
  liefs,
  Romy

 33. Britt zegt:

  Ik ging vorige week naar de Douglas om de nagelverharder en nagelbalsem te halen. En toen bleek dat ze nu de nagelbalsem en de cuticle balsem samen in een doosje hadden gedaan. Voor maar 13.95 geloof ik. (dus dat is denk ik 1 euro duurder als normaal?) Alle drie was een beetje boven mn budget, maar nu heb ik ze toch alledrie. Joepie! Ik weet niet of ’t een tijdelijke actie was, maar ik dacht van niet

 34. Wat vreselijk! Wat een zonde van je mooie nagels! Ik haat het als nagels breken 🙁

 35. Ahhh echt zonde!!

 36. om eerlijk te zijn vind ik kortere nagels heel veel mooier…

 37. Iris zegt:

  ik vind eigenlijk de korte nagels ook wel mooi, dus ik zie niet echt een reden om geen swatches te maken :). Op lange nagels zie je de kleur misschien wel beter, maar ik vind dit ook niet gek hoor! Jou nagels zijn gewoon altijd mooi, lang of kort, maakt niet uit!

 38. kay zegt:

  Ik vind die lange nagels wel knap gekweekt, maar ook een beetje minder stijlvol dan korte. Ze ogen als plaknagels, terwijl je de real deal hebt. Zonde van de moeite denk ik dan… Maar is ws een kwestie van subcultuur.

  Trouwens, wat mij helpt om nagels te kweken: vitamine b en hand & nail lotion van etos. Van broze breekbaarheid naar keiharde nagels.

 39. Nynke zegt:

  Ik vind je nagels kort eigenlijk minstens zo mooi en misschien zelfs nog wel mooier!
  Hou zelf niet zo van (te) lang, haha. Allemaal persoonlijk natuurlijk!

 40. Ik herken mijzelf hier zo erg in!

  Mijn ringvinger-nagel besloot van de week ook dat het genoeg was geweest en vond het tijd om in te scheuren, dus ook ik was genoodzaakt om mijn nagels allemaal kort te maken.

  Ik mis mijn lange nagels, maar gelukkig groeien ze weer aan 🙂

 41. Joanne zegt:

  Haha leuk geschreven. Maar wel echt balen, I know how you feel! Het is maar 1 nagel maar de rest moet dan ook wel gekortwiekt worden….
  Anyway, je nagels zijn alsnog heel mooi! Ik vond ze iets te lang eerlijk gezegd. Een beetje tussen toen en nu in lijkt me perfect!

 42. Anne-Wil zegt:

  AAH je moet echt niet stoppen met swatches maken over nagellak.
  dat vind ik de leukste onderdelen van je site!
  korte nagels zijn heel erg in en ik vind het je ook mooi staan! de nagellak kleur veranderd er toch niet door?? 🙂

  xxx

 43. rosalie zegt:

  aah wat zonde! Ik vind je nagellak swatches nou net het leukste, groeien je nagels snel? ik hoop het! 🙂

  xxxxx

 44. Wauw, ik kan me voorstellen dat je daar even flink van baalt zeg! Ik vind zelf kortere nagels eerlijk gezegd mooier dan lange, maar goed, ik hoop voor jou dat ze snel weer zo lang zijn als je wil!

 45. Wat zonde zeg, je nagels waren super mooi! Al vind ik deze lengte ook wel mooi! Hopelijk groeien ze snel weer!

 46. Samantha zegt:

  Vervelend is dat he! Ik kan er ook altijd zo van balen.

  Moet ook wel eerlijk zeggen dat ik die kortere nagels bij jou veel mooier, netter/verzorgder vind staan. Maar dat is natuurlijk jouw persoonlijke keuze.
  Jouw korte nagels zijn bijna net zo lang als mijn nagels wanneer ze lang zijn, hihi, althans zo lijkt het op de foto.

 47. Wat een zonde! Maar ze groeien sneller terug dan je denkt. Ik breek soms ook 1 van mijn lange nagels en daar baal ik ook echt van.

 48. Ik vind je korte nagels juist mooier en verzorgder overkomen… Lange nagels doen mij denken aan Cruella Devil en daar krijg ik rugkriebels van :p (niet slecht bedoeld hoor).
  Hopelijk deed het nagelscheuren geen pijn :s vroeger braken mijn nagels wel eens af in het nagelbed 🙁

 49. Iris zegt:

  Ik vind eigenlijk korte nagels veel mooier, Ik vond je nagels namelijk een beetje té lang

 50. Wat zonde! Wel mooi nu ze korter zijn hoor. Vind beide eigenlijk wel mooi!

 51. Ik voel met je mee!
  Ik had ook mooie lange stevige nagels en toch gebeurde het, mijn wijsvinger nagel brak af. Al mijn nagels geknipt maar ik vind het zooo vervelend! Bij mij duurt het ook nog eens lang voordat ze groeien…

 52. ijsje zegt:

  Ik vind je korte nagels mooier dan je lange hoor 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.