Huidverzorging Reviews

Review: Estée Lauder Advanced Night Repair

Ik heb al eerder over Cult Favourites geschreven, producten waar talloze beautyliefhebbers van vinden dat je ze echt ooit geprobeerd moet hebben. Estée Lauder Advanced Night Repair is daar zo’n voorbeeld van. Dit serum zou hét ultieme geheim voor een gezonde huid moeten zijn. En laat ik eens dol zijn op serums? Tja, zo’n lofzang van de beauty community waren mijn verwachtingen hooggespannen. Maakt dit luxe product het waar?

Estee Lauder Advanced Night Repair 006

Estée Lauder Advanced Night Repair bestaat al jaren, maar heeft ongeveer anderhalf jaar geleden een update gekregen. Ik had de oude versie weleens geprobeerd, maar was nooit echt onder de indruk. Na alle lovende reviews over de nieuwe versie (volledige naam is Advanced Night Repair Synchronized Recovery Complex II) ging ik toch weer overstag en schafte ik opnieuw een flesje aan (€76,00 – 30 ml) bij Douglas.

De werking van Advanced Night Repair

Estee Lauder Advanced Night Repair 003

Hoewel de ANR vooral aanbevolen wordt als anti-huidverouderingsproduct, schijnen huidtypes van alle leeftijd veel baat te hebben bij dit serum. Voor de jonge huid schijnt het wonderen te doen voor de teint en zelfs acne, terwijl voor oudere dames dit serum helpt om de huid soepel te houden en er jonger en stralender uit te zien.

Estée Lauder Advanced Night Repair ingrediënten

Estee Lauder Advanced Night Repair 002

Het ANR staat vooral bekend om de verzameling goede stoffen die het product bevat. Het serum bevat verschillende vitamines en plantaardige antioxidanten, samen met peptiden. Deze cocktail geeft een boost voor de huid en zorgt er voor dat de huid ‘s nachts extra goed kan herstellen. Extra bonuspunten: het serum bevat géén parfum (lees hier waarom dat belangrijk is) en er zit wèl hyaluronzuur in (lees hier waarom ik daar zo’n fan van ben!).

In vergelijking met de oude versie is er trouwens weinig veranderd. Er zijn enkele stoffen toegevoegd (o.a. om te zorgen dat het serum beter opgenomen wordt), maar ik merk eigenlijk totaal geen verschil.

Estee Lauder Advanced Night Repair 005

Het serum zit in een donker flesje met een pipetje. Hoewel ik de verpakking best mooi vind, vind ik het pipetje wat onhandig. Een pompje was wellicht beter geweest, vooral om de ingrediënten stabiel te houden. Dit was beter zodat ze niet blootgesteld worden aan zuurstof en hun werking verliezen.

Mijn ervaring met Advanced Night Repair

Estee Lauder Advanced Night Repair 007

Het serum is vrij dun en laat zich makkelijk uitsmeren, maar je voelt hem nog wel op je huid zitten nadat je hem hebt aangebracht. Daarnaast is hij meer hydraterend dan je van de substantie zou verwachten! Voor een vochtarme huid is dit een perfecte oplossing, aangezien hij je huid niet vet maakt, maar wel een stevige hydratatieboost geeft.

En wat merk ik ervan op mijn huid? Nou, om heel eerlijk te zijn: verrassend weinig. Ik heb inmiddels twee flesjes van de Estée Lauder Advanced Night Repair opgemaakt en telkens had ik zo’n gevoel van “Muah”. Niet goed, niet slecht. Op zich niet zo erg natuurlijk, maar met zo’n reputatie en prijskaartje verwacht je toch wat meer. Ik merk vooral dat mijn huid goed gehydrateerd is, maar op mijn teint, gezonde gloed of puistjes heeft dit serum totaal geen invloed, terwijl ik bij andere serums wel duidelijk verschil merk. Mijn huid ziet er niet beter uit, maar ook niet slechter. Het doet gewoon niet zoveel!

Sinds ik dit serum heb gebruikt, heb ik een budgetvriendelijk alternatief gevonden waar ik wèl enthousiast over ben: de Missha Time Revolution Night Repair Science Activator Ampoule. Dit serum wordt alom geprezen omdat hij ontzettend veel op ANR lijkt (=dupe!), maar een stuk goedkoper. Van dat product zie ik persoonlijk meer resultaat.

Estee Lauder Advanced Night Repair 004

Ik ga niet beweren dat Estée Lauder Advanced Night Repair een slecht product is. Het is immers niet een favoriet van velen. Voor mijn huid is het gewoon geen topper. Jammer, want ik ken veel meiden waarbij het serum wel een gigantisch verschil heeft gemaakt. Nope, deze is niet voor mij. Ik houd het bij mijn andere favorieten!

Estée Lauder Advanced Night Repair Synchronized Complex II – €78,00 (30 ml)
Douglas | ICI Paris XL

27 Comments

 • Reply
  Liset - Beautydagboek
  16 maart 2015 at 08:01

  Oefh..voor zo’n prijs verwacht je inderdaad wat meer! Maar het is natuurlijk heel persoonlijk en wat voor type huid je hebt. Ik ben hier wel heel nieuwsgierig naar en heb nog een paar testertjes liggen. Ik ga eens kijken wat het voor mijn huid doet :).

 • Reply
  Natascha
  16 maart 2015 at 08:05

  Ik denk er net zo over hoor. Laat ik voorop stellen dat ik het een heel fijn, en lekker serum vind. Maar écht veel verschil zag ik ook niet. Daarom vind ik het ook zo jammer dat ‘ie zo duur is. Anders had ik hem absoluut wel opnieuw gekocht, puur omdat ik het gewoon een fijn product vind.

 • Reply
  Marjolein
  16 maart 2015 at 08:39

  Oh jammer dat het, zeker voor de prijs, niet veel bijzonders voor je huid doet! Dan is de prijs toch wel erg hoog ;).

 • Reply
  Manon
  16 maart 2015 at 09:05

  Jammer zeg! Ik vind dat Estee Lauder wel goede producten heeft

 • Reply
  Danielle
  16 maart 2015 at 09:13

  Oh wat zonde dat het geen WAUW effect is voor die prijs.. ik laat hem ook nog maar even links liggen dan.

 • Reply
  Yvonne
  16 maart 2015 at 09:15

  Ik heb dit serum ook een keer helemaal opgemaakt en ik ben het met je eens: ik merk er niet veel van en vind het z’n geld niet waard. Ik vind een serum van Chanel beter en bovendien ook goddelijk ruiken. Mijn huid voelt dan ook lekkerder aan (hoewel dat niets hoeft te betekenen natuurlijk). Ook duur, maar wel goedkoper.

 • Reply
  Yvonne
  16 maart 2015 at 09:16

  Chanel Hydra Beauty Serum. Heerlijk spul.

 • Reply
  Fashion meets Beauty
  16 maart 2015 at 09:41

  Een aantal keren heb ik dit serum even getest op een vliegveld, maar ik kan niet zeggen dat ik verschil merkte. Jammer dat dit serum ook niet voor jou werkt..

 • Reply
  chucky1012
  16 maart 2015 at 10:05

  Wat zonde dat dit niet is wat je ervan verwacht had.
  Het is vrij prijzig.
  Gelukkig zijn er andere producten die wel goed zijn en waar men waarschijnlijk veel minder voor betaald.

 • Reply
  Margot
  16 maart 2015 at 10:19

  Wat jammer dat hij tegenvalt! Ik heb wel eens een sample geprobeerd, maar merkte ook niet veel.

 • Reply
  Kiss & Make-up
  16 maart 2015 at 11:00

  Ai, jammer dat je ‘m niet zo geweldig vindt. Ik vind ‘t persoonlijk echt een topper en ik heb dan ook aaaaltijd een flesje in huis.

 • Reply
  yasmina | BEINGYASMINA
  16 maart 2015 at 11:13

  Wowh, wat zonde van de kwaliteit bij jou. En zeker met zo’n zuur prijskaartje. Maar wel goed van je dat je het alsnog niet afkeurt voor andere mensen. Goede review!!

 • Reply
  Kirsten
  16 maart 2015 at 12:13

  Jammer dat het voor jou huid niet super is.. ik ben er zelf wel benieuwd naar!

 • Reply
  Sanae
  16 maart 2015 at 12:45

  Jammer dat ie voor jouw huid niet echt werkt. Ik vind pipetjes trouwens verschrikkelijk.

 • Reply
  Karen
  16 maart 2015 at 13:02

  Dank voor je oprechte review. Er zijn nog maar weinig bloggers echt eerlijk over beauty.

 • Reply
  Maaike
  16 maart 2015 at 13:23

  Jammer dat deze niet werkt. Ik heb wel eens een tester gehad en vond die erg fijn. De prijs van bijna 80 euro voor een flesje heeft me tot nu toe tegengehouden om een full size te kopen. Maar dan merk je wel beter het effect natuurlijk. Zelf vind ik de serum-in-oil van de Vitamine E lijn van The Body Shop erg fijn!

 • Reply
  beautifulday4makeup
  16 maart 2015 at 13:57

  Wat jammer dat ie voor jou niet zo veel doet

 • Reply
  Isabella
  16 maart 2015 at 16:19

  Ik heb dit “muah” gevoel bij de ANR en de effaclar duo van La Roche Posay… totdat ik ze samen ging gebruiken. De combinatie van ANR en effaclar duo werkt super bij mij, veel minder onzuiverheden.

 • Reply
  Sophie
  16 maart 2015 at 16:24

  Ik ben een paar jaar geleden na heel veel wikken en wegen en 1000 reviews lezen (want jemig, die prijs!) ook overstag gedaan en het resultaat? Niks, nada. ‘t Doet nog steeds een beetje pijn als ik eraan denk. 😉 Ik denk niet dat ik snel weer een product uit die prijsklasse zal kopen.

 • Reply
  Denise
  16 maart 2015 at 18:37

  Super fijn dat je hier een eerlijke review over schrijft, ik denk dat veel meiden hier echt iets aan hebben!

 • Reply
  Marciëlla
  17 maart 2015 at 14:54

  Jammer dat het je is tegengevallen. Ik heb het serum zelf ook een hele tijd gebruikt en vond het heerlijk. Maar zoals je zegt is het voor iedereen anders natuurlijk!

 • Reply
  Lisa's Beautybabbels
  17 maart 2015 at 19:39

  Dit serum staat al jaren op mijn wishlist, maar nu twijfel ik weer..Er hangt zo’n prijskaartje aan, dan verwacht je ook wel wat.

 • Reply
  Cindy | Life meets Beauty
  17 maart 2015 at 21:04

  Ik gebruik hem ook al heel erg lang en merk niet veel bijzonders. Misschien moet ik er eens mee stoppen om te testen wat mijn huid gaat doen en ik ik het echt ‘nodig’ heb.

 • Reply
  Sharon
  18 maart 2015 at 08:26

  Echt mijn favoriete serum! Helaas is mijn flesje op en ik vind hem vrij prijzig om ‘even’ opnieuw te kopen.

 • Reply
  Alizé
  18 maart 2015 at 13:37

  Wat jammer dat hij niet voldoet.
  Welke serums vind jij dan aanraders???

 • Reply
  Elselina
  25 november 2015 at 21:38

  Fijn dat je eerlijk bent over het product! Ik dacht dat ik de enige was die ontdekte dat het ook niks deed voor me huid. Ik heb dit product ook vaak in huis gehad en ‘gelukkig’ vaak gekocht voor de helft van de prijs op marktplaats. Voor mij heeft het ook niks gedaan voor me huid. Ik dacht het zal z’n tijd nodig hebben maar nee. Ik had een onrustige huid met acne vlekjes, rode huid en soms puistjes. ik ben er toen mee gestopt met het serum en een andere reiniging en gezicht crème aangeschaft, die zéker meer deed in 2maanden tijd voor me huid, dan dit product in een jaar. 🙂 Met huid is nu veel rustiger en minder rood.

 • Reply
  Maris
  31 maart 2016 at 15:41

  Welke serums vinden jullie beter als deze en wat doen die serums voor je huid ?

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.