Make-up Reviews

Review: Urban Decay Eyeshadow Primer Potion Original

Er zijn van die producten die ik al jaren gebruik, maar waar ik nooit een review van heb geschreven. Ze zitten vaak in video’s, ik haal ze in andere artikelen aan, maar een eigen artikel hebben ze nooit gekregen. Waarom? Geen idee! Nu Urban Decay bijna (opnieuw) is neergestreken in Nederland leek het me echter een mooi moment om één van die favorieten in het zonnetje te zetten en eindelijk een review van de Urban Decay Eyeshadow Primer Potion te schrijven. Deze oogschaduwbasis gebruik ik namelijk al jaren en er kan niks tegenop!

Urban Decay Eyeshadow Primer Potion - 1 van 9

Ik kan me nog herinneren dat ik mijn allereerste verpakking van de Urban Decay Primer Potion kocht. Ik was als 17-jarige voor het eerst in New York en kocht hem ’s avonds bij een Sephora vlabij het warenhuis Macy’s. Ik had er al zoveel over gelezen op beautyfora en talloze reviews op Makeupalley! En ja hoor, hij is precies zoals ik hoopte dat hij zou zijn. Ruim 9 jaar later gebruik ik (en mijn moeder en zus ook!) hem nog steeds met plezier en is het eindelijk tijd voor een review.

Urban Decay Eyeshadow Primer Potion - 8 van 9Gelukkig heeft de Primer Potion sinds die eerste verpakking van 9 jaar geleden een metamorfose ondergaan en zit hij niet in een onhandige lipgloss-achtige verpakking met een staafje, maar kun je hem makkelijk doseren dankzij de tube én helemaal opmaken. Ik heb overigens gehoord dat ze de verpakking wéér gaan veranderen en dat hij toch weer richting de oude versie gaat. Dat zou jammer zijn! De tube bevat overigens 11 ml en gaat €19,60 kosten. Lijkt aan de prijzige kant, maar zo’n tube gaat met gemak een jaar mee.

Urban Decay Eyeshadow Primer Potion - 2 van 9

Urban Decay Eyeshadow Primer Potion - 9 van 9Qua ingrediënten is de primer niet heel speciaal, want het is eigenlijk een verzameling van ingrediënten die je normaal ook in foundations en concealer tegenkomt. Overigens bevat dit product geen parfum en zitten er ook nog wat verzorgende ingrediënten in, dus zelfs als je ietwat droge of gevoelige oogleden hebt, zou deze primer absoluut geschikt kunnen zijn.

Urban Decay Eyeshadow Primer Potion - 6 van 9Je hebt vrij weinig van de Primer Potion nodig, bovenstaande hoeveelheid is ruim voldoende voor beide ogen! Hij lijkt getint te zijn, maar op je huid is hij gewoon transparant. Daar ben ik blij mee, want veel gekleurde primers zijn voor mijn huid te donker. Deze is trouwens vrij dun en laat zich heel makkelijk uitsmeren.

Urban Decay Eyeshadow Primer Potion - 7 van 9Hierboven kun je het effect van de oogschaduwbasis zien. Links is zonder oogschaduwbasis en rechts is mèt oogschaduwbasis. Het is een oogschaduw van Urban Decay (Sidecar, uit het Naked 1 pallette), een kleur die sowieso wel goed gepigmenteerd is, maar op de foto kun je wel zien dat de primer de oogschaduw nog iets intenser maakt.

Die extra intensiteit is natuurlijk mooi meegenomen, maar deze primer is vooral een superster als het om houdbaarheid gaat. Serieus, mijn oogschaduw blijft de hele dag perfect zitten en gaat geen kant op! Onlangs plaatste ik een foto op Instagram, waarbij ik mijn oogschaduw om 7.00 ’s ochtends had aangebracht en het er om 19.00 nog net zo goed op zat. Bovendien wrijf ik af en toe over m’n oogleden gedurende de dag, dus moet je nagaan hoe goed het blijft zitten! Serieus, deze primer maakt werkelijk elke oogschaduw intens en langhoudend.

Urban Decay Eyeshadow Primer Potion - 3 van 9

Tja, wat kan ik er nog meer over zeggen? Ik denk dat we de Urban Decay Eyeshadow Primer Potion wel mijn holy grail oogchaduwbasis kunnen noemen. Ik heb nog wel wat andere primers geprobeerd, maar er is eigenlijk geen enkele andere oogschaduwbasis geweest die deze heeft kunnen verslaan. Geen Too Faced Shadow Insurance en geen NARS Pro Prime Eyeshadow base, terwijl dat toch absoluut geduchte concurrenten zijn! Overigens gaat deze review vooral over de Original versie van de Primer Potion, maar ook de getinte versies zijn erg fijn. Ik heb namelijk ook jarenlang de versie Eden gebruikt, een matte variant die vrij geel is. Ik denk echter dat voor de meeste dames de originele variant het meest geschikt is. Als je oogschaduw draagt mag deze hoe dan ook niet in je collectie ontbreken!

Urban Decay Eyeshadow Primer Potion Original – €19,60 (11 ml)
ICI Paris XL
vanaf 26 mei online verkrijgbaar én in de winkel aan de Kalverstraat in Amsterdam

Dit vind je misschien ook leuk...

30 reacties

 1. Wat een enthousiaste review. Ik ben al jaren fan van de Too Faced Shadow Insurance, maar ik ben toch zo nieuwsgierig dat ik deze ook wel wil uitproberen. Kijken of deze beter bevalt, ik ben benieuwd.

 2. Ik ken niets van dit merk!
  Het is wel handig om dit eerst te gebruiken voordat men oogschaduw opdoet!
  Ben zo blij dat dit merk binnenkort in ons land verkocht zal gaan worden!
  Zeer goede review!

 3. Ziet er goed uit, je ziet zeker verschil!

 4. De Primer Potion is ook echt mijn holy grail! Sinds ik deze heb kan ik niet meer zonder. Je hebt maar een mini drupje nodig per keer, maar mijn oogschaduw ziet er zoveel mooier uit. Daarnaast blijft het bij mij echt de hele dag goed zitten. Love it <3

 5. Ik heb deze nog niet geprobeerd, maar hij klinkt veelbelovend! Ik gebruik nu een crème oogschaduwbasis van Make-up Studio, ik ben nog geen betere dan deze tegen gekomen, dus je maakt me nieuwsgierig naar die van Urban Decay :).

 6. Ik was al zo benieuwd naar een review over deze primer! Deze ga ik bestellen, for sure! <3

 7. Dit is ook mijn absolute favoriet. Hier kan geen oogschaduw primer tegen op. Top product en je doet er ook zo heerlijk lang mee. Heel veel liefde voor Urban Decay trouwens. Ik ben zo blij dat het weer in NL te koop is.

 8. Ik heb hem ook al een tijdje en ik vind het een heel fijn product!

 9. Jaaaa deze is zo fijn! Die ga ik meteen bestellen 26 mei via Ici Paris!

 10. Oh wat een leuke review! Het enthousiasme straalt er echt vanaf! Ik kende deze primer wel al maar heb hem nog nooit geprobeerd, straks als UD weer te koop is maar eens uitproberen dus!

 11. Zo fijn dat UD weer terug is alleen zo slecht voor de portemonnee! haha

  XO

 12. Ik gebruik altijd de Too Faced Shadow Insurance, maar dit klinkt ook goed!

 13. Wat een mooi verschil zeg!

 14. Deze wil ik al jaren eens proberen!

 15. Ik gebruik al een tijdje de eyeshadow primer van E.L.F. Ik vind deze wel prima maar niet bijzonder. Een vriendin van mij zweert echt bij deze primer van Urban Decay en ik denk dat ik deze toch echt maar eens ga kopen. Vooral die swatch die je hebt gemaakt met en zonder primer vind ik echt geweldig, wow!

 16. Wat een leuk en enthousiaste review, het spat er vanaf dat je hier fan van bent haha! Ik ga hem ook aanschaffen 26 mei haha! Daarnaast wil ik ook de naked 2, dus de ici paris zal wel blij met mij zijn. Goed verschil op de foto inderdaad.

 17. Oh wauw, dit lijkt mij de ultieme primer. Wat blijft oogschaduw dan lang zitten zeg!

 18. Ik ben hier heel erg benieuwd naar!

 19. Samen met de Too Faced Shadow Insurance primer is dit voor mij een van de beste!

 20. Ik ga hem zeker proberen!!

 21. de laatste tijd gaat mijn oogschaduw altijd in mijn crease zitten, terwijl ik hier eerst nooit last van had. misschien toch maar eens aan deze beginnen?

 22. Dit is ook een van mijn holy grails =)

 23. Annelien zegt:

  Jaren gebruikte ik Too Faced (mijn eerste shadow insurance kocht ik bij Sephora in Rome) maar toen Sephora weg ging en ik een laatste tube wou kopen was deze uitverkocht.. toen ‘noodgedwongen’ overgestapt op Urban Decay en ik ben er echt heel blij mee! Hij is nu bijna op dus 26 mei sta ik klaar om het één en ander aan te schaffen haha

 24. Jolijn zegt:

  Ze hebben de verpakking in Amerika al veranderd (zie de sephora site of Temptalia), inderdaad weer met zo’n doe foot applicator, maar het zit nog wel in een tube.. Misschien kun je de laatste beetjes er dan alsnog uitknijpen?
  Deze zomer ga ik naar Amerika, en daar wil ik graag een goede oogschaduwbasis kopen, maar op internet lees ik dat deze bij mensen met vettige oogleden alsnog creased. Zelf heb ik ook wel wat vettige oogleden, met de oogschaduwbasis van essence en Catrice crease ik best wel. Nu vraag ik me af hoe jij deze vindt houden in vergelijking met de mac paint pots (ookal zijn dit eigenlijk geen primers), want ik zou graag een primer willen die adertjes wegwerkt, bij Urban Decay zou ik dan voor Eden gaan. Lang verhaal dit, hahah!

 25. Sandy zegt:

  heb ooit een proefje gehad bij mijn naked palette, maar ik ben er totaal niet tevreden over.
  Mijn oogschaduw houdt het hiermee nog geen halve dag vol..
  Ik zweer bij de basis van de Hema, tot nog toe de allerbeste die ik ooit heb gebruikt. De verpakking is niet ideaal, maar ik doe er zeker een half jaar mee per verpakking en kost geen drol!

  1. Suraya zegt:

   Ik heb onlangs ook 2 samples gehad bij de Ici Paris. De “originele” variant en de anti aging. Super enthousiast uitgeprobeerd na zoveel positieve reviews al alle wonderverhalen, maar nee… Je hebt gelijk. Voor mij is ook die van de Hema de allerbeste eyeshadow primer die ik ooit heb gebruikt! Dacht bijna dat ik de enige was

 26. Deze wil ik al jaren proberen, maar toen ik net op het punt stond hem daadwerkelijk te kopen ging UD weg. 🙁 gelukkig komt het weer terug en ik ga deze dan ook zeker een keer halen!

 27. Ik had ooit een mini van deze en vond ‘m heel erg goed ga deze zeker nog even scoren bij Ici Paris XL.

 28. Moooi!

 29. Ik heb hier zo veel positiefs over gehoord en gelezen, tijd dat ik hem zelf ook maar eens ga halen volgensmij 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.